Lisede 3’ten fazla zayıf ve sınıfta kalma

Lise öğrencileri yıl sonu yaklaştıkça stres içine girmektedir. Öğrencilerle birlikte velileri de korku ve stres kaplamaya başlamıştır. Özellikle de zayıfı bulunan öğrenciler sınıfta kalıp kalmama konusunda oldukça korku içindedirler. Hiçbir öğrenci aynı sınıfı tekrar etmek istemez bu yüzden her öğrenci sınıfını doğrudan geçmek ister. Ancak yıl içindeki ders umursamazlığı, sınavlara adapte olamama gibi nedenlerden dolayı birçok öğrencinin yıl sonunda başarısız dersleri bulunmaktadır. Bu başarısız derslerde sınıf tekrarı yapma olasılığını oldukça yükseltmektedir.

lisede sınıf geçme

Lise öğrencilerinin sınfı tekrarı yapmaması için en kurtarıcı yöntem her dersi başarılı bir şeklde geçerek yılı tamamlamalarıdır. Lisede 6 zayıf bulunduran bir öğrenci direk olarak sınıf tekrarı yapmaz.  Bir öğrencin yıl sonunda herhangibi bir dersten başarılı sayılması için ilk dönem ve ikinci dönem puanının ortalamasının 50 ve üzeri olması gerekmektedir. Veya ilk dönem puanı kaç olursa olsun ikinci dönem puanının 70 ve üzeri olması gerekmektedir.       Lisede 6 zayıf bulunduran bir öğrenci direk olarak sınıfta kalmasada 6 zayıfı olan bir öğrencinin sınıfta kalma olasılığı oldukça yüksektir

Özetle 6 zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı mı yapar?

Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Yani yıl sonu başarı puanınız 50’nin altında ama sizin 6 zayıfınız var bu durumda sınıf tekrarı yaparsınız. Ancak yıl sonu başarı puanınız 50’nin üzerinde ise 6 zayıfla sınıf tekrarı yapmazsınız. Baraj ders hariç zayıf dersleri yıl sonu başarı puanı ile geçebiliyorsunuz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.