LGS liselere Geçiş Sınav Puanı Hesaplama 2018

LGS liselere Geçiş Sınav Puanı Hesaplama 2018, LGS Puanı Hesaplama 2018, Merkezi Sınav Puanı Hesaplama 2018, Yeni Sistem Lise sınav puanı nasıl hesaplanacak? 8. sınıf lise puanı hesaplama yeni sistem 2018

Merkezi Sınav Puanı Hesaplama 2018 yılı yapılacak merkezi sınav için oluşturuldu. Bildiğiniz üzere TEOG sisteminin kaldırılması ile birlikte sınav puanı hesaplama şeklide değişti. Merkezi sınav puanı hesaplanırken altı ders ve aşağıda bu derslerin hesaba katılacak katsayılarını verdik. LGS liselere Geçiş Sınav Puanı Hesaplama 2018 yılı için tahmini bir hesaplama yapmaktadır.

İster 8. sınıf lgs puanı hesaplama diyin, isterse 8. sınıf merkezi sınav puanı hesaplama diyin. Şu aralar öğrencilerin en çok merak ettiği konu 8. sınıf merkezi sınav puanı hesaplama konusu.

Merkezi sınav puanının hesaplamasını TEOG puan hesaplamadan çok farklı hesaplanıyor. Bir kere teog puanı hesaplamada yanlış sorular doğru soruları götürmüyordu. Ancak merkezi sınav puanı hesaplamada 3 yanlı bir doğruyu götürüyor. Diğer önemli bir fark ise teog puan hesaplamada standart sapma yoktu. Ancak merkezi puan hesaplamada standart sapma etkili olacak.

Merkezi sınav bu yıl ilk defa yapılacağından henüz elimizde standart sapmaları sağlayacağımız bir veri olmadığı için kaba bir hesapla 2018 Merkezi Sınav Puanı hesaplama yapabilmeniz için online bir hesaplama geliştirdik.  Doğru ve yanlışlarınızı girerek tahmini 2018 LGS yerleştirme puanı hesaplayabilirsiniz.

Merkezi Sınav Puanı Hesaplama 2018

Ağırlıklı Standart Puan Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık Katsayıları

Alt TestlerAğırlık Katsayıları
Türkçe4
Matematik4
Fen Bilimleri4
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük1
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi1
Yabancı Dil1

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.