KYK Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Başvuruları 2016-2017

2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvurular başlamıştır.

KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerimiz, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecektir.

Bunun için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine  (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekmektedir.

Başvurular www.turkiye.gov.tr internet adresinden hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi; kyk.gsb.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecektir.

Başvuru sırasında 2016-ÖSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin ÖSYM; 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise ARASINIFkutucuğunu işaretlemesi önem taşımaktadır.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebilecektir.

Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacaktır.

KİMLER YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

1) 2016 ÖSYM ile örgün eğitime ilk defa kayıt yaptıranlar.

2) Bütün ara sınıf öğrencileri. 30 Haziran 2016 tarihinden önce herhangi bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran bütün öğrenciler (Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans, Doktora) ara sınıf olarak başvuru yapacaklar. Normal eğitim süresi biten artık yıl durumunda olan öğrencilerimiz de ara sınıf olarak başvuru yapacaklardır.

3) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde eğitim görmekte olan öğrenciler.

Bu öğrencilerimizin 16-22 Ağustos tarihleri arasında E-DEVLET üzerinden yurt başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Önemli not: 2016/2017 eğitim öğretim dönemi için 30 Haziran 2016 tarihinden sonra bir yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler,  özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için yurt başvuruları, ileriki bir tarihte alınacaktır. 

Yurt Başvuru İşlemleriÖSYM / Arasınıf Yurt Başvurusu için tıklayınız.

Başvuru Yardım Kılavuzu için tıklayınız

 Kimler yurt başvurusunda bulunabilir?

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.