Klamidya Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır ?

klamidya hastalığı, klamidya hastalığı tedavisi, klamidya tedavisi ne kadar sürer, klamidya tedavisi hangi antibiyotik

Klamidya Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Yüzyıllar boyu kapalı bir toplum olan yani cinsiyetler ve statüler arasında mesafeler olan toplumumuzda sosyal medya kaynaklı sessiz darbe yaşanınca kadınlar ve erkekler arasındaki mesafeler ve cinsiyete ilişkin tabular kalktı. Cinselliğinin neredeyse alabildiğine özgür olması özellikle de zinanın kanunen suç olarak sayılmasının ortadan kalkması ile giderek Batı esintili hayata kayan toplumumuzda Batı Medeniyetinin nicedir sıkıntısını çektiği sorunlardan birisi olan kontrolsüz çok eşlilik veya namı diğer evlilik dışı ilişkilerin körüklediği cinsel sorunlar görülmeye başlandı. Bunlarda birisi de “Klamidya”.

imagesBelki de adını ilk kez burada duyduğunuz “Klamidya” kolay yayılabilen bir kadın hastalığıdır. Cinsel yolla bulaşır ve belirgin bir belirtisi de yoktur.

Bir çok kadın bu hastalığın varlığını bilmeden yaşar. Tespit edildiğinde tedavisi kolaydır, bu sebeple hastaların endişe etmesine yer yoktur.

Çoğu hasta sistit veya vajinal bölgede, karının alt kısmında oluşan bir ağrı nedeniyle doktora gittiğinde bu hastalık ile tanışır. Bu hastalığın bir belirtisi de vajinal akıntının normalden değişik gelmesidir.

Klamidya farkına varılmadığı bu sebeple de tedavi edilmediği zaman cinsel ilişki esnasında ağrı oluşmasına veya adet dönemi kanamaya sebep olabilir. Bu nedenle pelvik ağrı veya birleşme sırasında sızı duyan kadınlar bir uzmana başvurulmalıdır.

İleri derecede Klamidya hastalarında bu hastalık boyut değiştirebilir veya yayılabilir. Örneğin enfeksiyonun rahme sıçraması halinde Klamidya  “Pelvik İnflamatuar Hastalığı” denilen başka bir hastalığı tetikleyebilir.

Anne adayları veya ileride çocuk sahibi olmak isteyen bayanlar da Klamidya konusunda dikkatli olmalıdır. Dış gebeliklerin ve düşüklerin sebeplerinden birisi de Klamidya hastalığıdır. Bu nedenle hamileler bu konuda dikkatli olmalıdır.

Klamidya erkeklerde de görülür. Bu hastalığın erkekteki etkisi penisten üretral akıntı gelmesidir. Ayrıca idrar yollarında iltihap ve bunun sonucu ağrılı idrar yapma şikayetleri görülebilir.

Bu hastalık oldukça sinsidir. Yukarıda sayılan belirtiler geçici olarak görülmese de cinsel ilişki ile bir başkasına bulaşabilir.

Bu hastalığın başlıca sebepleri anal seks, orak seks ve hayat kadınları ile korunmasız birlikte olmaktır.

Klamidya Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Eğer hastalık çok ilerlememiş ise azitromisin ve doksilin gibi antibitotikler yardımı ile hastalığa neden olan bakteriler temizlenir. Tedavisi oldukça kolay, ihmal edilirse eziyeti fazla bir hastalıktır. Evlilik dışı ilişkilerden uzak durmak bu hastalıktan korunmak için en etkili yoldur.

Önemli: Yukarı verilen bilgiler internet ortamından derlenmiştir. Konuyla ilgili şikayetlerinizde mutlaka uzman bir hekime başvurmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.