Kadir Gecesi ne zaman? Bayram hangi gün kutlanacak?

Bu yıl ramazan 24 Nisan 2020 tarihinde başladı. Ramazan bayramının ne zaman kutlanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Arefe günü ne zaman? Bayram hangi gün? şeklinde bir çok sorular sorulmaya başlandı. Korona virüsle mücadele kapsamında bu yıl ramazan bayramı uzaktan kutlanacak. İşte detaylar…

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur’an’ın, Allah tarafından Cebrail meleği aracılığıyla Hz.Muhammed’e vahye dilmeye başlandığı gecedir.

2020 Diyanet Başkanlığı dini günler takvimine göre Müslümanlarca kutsal sayılan Kadir Gecesi bu yıl, 19 Mayıs 2020 tarihinde idrak edilecek.

AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

Oruç ayı bu yıl 24 Nisan’da başladı mayıs ayının son haftasında sona erecek. İlk orucu 24 Nisan’da tutan İslam alemi son orucu Arefe Günü olan 23 Mayıs’ta tutacaklar.

Arefe, herhangi bir dinî bayramdan önceki gün anlamında kullanılan bir sözcük. Arefe günü aslen hicrî kâmerî Zilhicce ayının 9. günüdür ve bu gün Kurban Bayramı’ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür. Ancak zamanla Ramazan Bayramı için de kullanılmaya başlanmıştır.

BAYRAM NE ZAMAN?

İlk oruç 24 Nisan 2020’de tutuldu. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 24 Mayıs Pazar günü olacak. Bayram bu yıl 3 gün sürecek. Bayram süresince sokağa çıkmak yasak. 24-25-26 Mayıs günleri bayram kutlanacak. 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü ise Ramazan Bayramı arifesi olacak. Cumartesi gününün de eklenmesiyle birlikte 2020 Ramazan Bayramı tatili toplamda 4 gün olacak.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.