ı ile hayvan ismi (ı harfi ile başlayan hayvan isimleri)

İsim hayvan, şehir isimlerini hepimiz oynardık. Zaman zaman hala da oynuyoruz. 3-5 arkadaş veya bazen de ailece oynana bir oyun. Herkes eline bir kağıt bir kalem alır sonra harflere göre şehir, hayvan, sanatçı, ülke, il söylenir herkes söylenen harf ile istenileni yazardı. Sonra her doğruya 5 puan verilir. En çok puan alan kazanırdı. I ile hayvan ismi bunlardan en zoruydu.

Oyunda sırası gelen oyuncu hadi ı ile başlayan bir hayvan ismi yazın dediğinde biraz düşünülürdü.  İsim-Hayvan-Şehir oyunu çok eğlenceli bir oyundur. Ailece oynayabilir, güzel bir vakit geçirebilirsiniz.

Peki hangi hayvanların isimleri ı ile başlar.  I ile başlayan hayvan isimleri hangileridir?  Aşağıda verdiğim isimleri belkide bazılarınız hiç duymadı.  Sizi şaşırtabilir.

Istakoz

Istakoz denizlerde yaşayan kabuklulardandır. Renkleri türlere göre değişiklik gösterse de mavinin tonlarından yeşil, kahverengiye kadar renklerde görülebilir.

Islık Çalan Tavşan

Pikalar dağlık bölgede yaşadıkları için ıslık çalan tavşan olarak adlandırılmışlar. Pikalar çok yüksel dağlık kesimlerde yaşayabilirler ve kayaları kendilerine korunak olarak kullanırlar.

NELER ÖĞRENDİK?

“ı ile hayvan ismi (ı harfi ile başlayan hayvan isimleri)” üzerine 2 yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.