Heyet Raporu Nasıl Alınır? Heyet raporu ücreti 2020

Heyet Raporu Nasıl Alınır? Heyet raporu ücreti 2020

2020 heyet raporu ile ilgili, herhangi bir sağlık sorunu için birden fazla bölüme muayene olarak, muayene sonuçlarının hastane heyeti üyeleri tarafından belgelendirilmesi tanımı yapılabilir.

Heyet raporunu almak için, belirlenmiş olan tam teşekküllü bir hastaneye gidilmesi gerekmektedir. Heyet raporu almak isteyen kişi, hastanenin çeşitli bölümlerinde muayene olmak durumundadır. Devamında ise, hastanenin kurul üyeleri sonuç değerlendirmesi yaparak başhekime iletir. Başhekimin onayının alınmasının ardından da kişiye heyet raporu teslim edilir.

Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Heyet raporu almak için, öncelikle Sağlık Bakanlığı’nın onayını almış bir hastaneye gidilmesi gerekmektedir. Bu hastanelerde ise, kişi pek çok tetkik yaptırmalı ve çok kapsamlı bir muayeneden geçmelidir. Bu raporu alabilmek için hastane yönetimine belli bir miktar da para yatırılması gerekir. Para yatırıldıktan sonra ise makbuzun alınması gerekir. Ödemenin yapılmasından sonra, birden fazla bölüme gidilerek muayene yapılır. Hastane heyeti, kişinin heyet raporu almasına karar verirse, bu rapor verilir. Heyet raporu ücretleri ise hastanesine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Heyet raporu, genellikle iş yapılabilir belgesi yerine geçmekte ve ilgili kurum ve ya kuruluşlar tarafından işe başlama sürecinde istenilmektedir. Muayene olunan tüm bölümlerin sonuçlarının tek bir yerde toplanarak raporlanması ve hastane kurulu üyelerinin onaylaması ile oluşturulmaktadır. Her hastanede bir heyet bulunması zorunludur. Heyetin bünyesinde, hastanede bulunan her bölümün bir uzman doktorunun olması gerekmektedir. Raporlama ve tanı koyma işlemlerinin daha net gerçekleşmesi adına, bu kişi sayısına her bölümden bir uzman olacak şekilde sınır koyulmuştur. Hastane başhekiminin onayı olmadan raporlama süreci tamamlanamaz. Başhekimin hastanede bulunmaması durumunda ise, bu işlemi başhekim yardımcısının yapması gerekmektedir. Heyet kurulunun üye sayısı hastaneye göre değişmekte olup, en az 3 en fazla ise 8 olarak belirlenmiştir.

2020 heyet raporu için muayene olunması gereken bölümler ise şöyledir:

  1. Dahiliye bölümü
  2. Hariciye bölümü
  3. Göz sağlığı ve hastalıkları bölümü
  4. Otorinolaringoloji (KBB) bölümü
  5. Nöroloji bölümü
  6. Psikiyatri bölümü

Bu altı bölüm başta olmak üzere, isteğe göre başka bölümlere de muayene olunabilir. Bazı hastanelerin yönetimiyle alakalı olarak heyet raporu için gidilmesi gereken bölümler farklılık gösterebilmektedir.

Heyet Raporu Hakkında Merak Edilenler Nelerdir?

2020 heyet raporu alımı ile ilgili olarak ilk yapılması gereken tam teşekküllü bir özel ya da devlet hastanesine başvurmaktır. Rapor kimin için düzenlenecekse, o kişinin bizzat başvuru işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bunun içinse, matbu dilekçesi adı verilen bir dilekçe doldurulmalıdır. Matbu dilekçesinde, raporu alacak kişinin ad ve soyad bilgileri, iletişim bilgileri, raporun alınma sebebi ve herhangi bir özel sağlık sorunu olup olmadığının bilgisi verilmelidir. Sonrasında ise hastane muhasebesine ödeme yapılmalıdır. Ödemesi gerçekleşmeyen kişiler muayeneye alınmamakla birlikte, heyet raporunu da alamamaktadır.

2020 heyet raporu ücreti ise hastanenin kendi şartlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Özel hastanelerin heyet raporu ücreti; 100 TL ile 300 TL arasında değişiklik gösterirken; devlet hastanelerinde bu miktar; 100 TL ile 150 TL arasında olmaktadır. Heyet raporunun ücretlendirilmesini etkileyen diğer unsurlar ise; hastaneye giriş ücreti, muayene ücreti ve belge ücreti olarak bilinmektedir. Bu ücretleri hastanelerin, raporu alma sürecinde kişilerden isteme hakları bulunmaktadır. Heyet raporunun ücretleri her yıl değişiklik göstermekte olup, bu değişikliği etkileyen unsurlar faiz, vergi oranları ve döviz kurlarındaki dalgalanma olarak açıklanmaktadır.

2020 heyet raporunun alınma süresi de bu pek çok kişinin merak ettiği konulardan biridir. Heyet raporu en fazla 7 iş günü içinde teslim edilebilmektedir. Eğer heyet raporu için bir devlet hastanesi seçilmişse bu süre, 3 ya da 4 gün olmaktadır. Heyet raporunun alınması için sabah saatlerinde gidilmesine gerek yoktur. Raporun alınacağı tarihte saat 13:00’den sonra istenilen saatte alınabilmektedir.

Heyet Raporu Hangi Nedenlerle İstenir?

2020 heyet raporunun istenme sebebi ile ilgili çeşitli sebepler bulunabilmektedir. Bu sebeplerin sıralanması ise şöyledir:

  1. Askerlik yapamaz kararı için heyet raporu istenmektedir.
  2. İşe başlama sürecinde işveren tarafından istenmektedir.
  3. Çeşitli nedenlerden dolayı yurt dışına çıkış işlemleri kapsamında istenmektedir.
  4. Çalışırken zorunlu izin alınması gereken durumlar için istenmektedir.
  5. Özürlü olma durumlarını belgelendirmek için istenmektedir.
  6. Devamlı ilaç kullanan kişiler için heyet raporu istenebilir.
  7. İşitme engelliler için istenebilmektedir.
  8. Herhangi bir sağlık sorunu için uzun bir dinlenme yapması gereken kişilerin iş yerine bunu belgelemeleri için istenebilir.
  9. Protez kullanan kişiler için heyet raporu istenebilmektedir.

2020 heyet raporunun süresi, rapora sahip kişinin durumuyla doğrudan alakalı olduğu için değişiklik gösterebilmektedir. Bu sebepten dolayı heyet raporunun üzerinde, ne kadar süre için geçerli olduğunun bilgisi yazmaktadır. Raporun bu şekilde düzenlenmiş olması ile bir sonraki muayene zamanınız ile ilgili de bilgi yazılmış olunması gerekmektedir.

Heyet Raporu Almak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

2020 heyet raporu almak için gerekli belgeler, her kurum ve kuruluşta geçerliliği olan belgelerdir. Çok donanımlı ve önemli evraklar olan heyet raporlarının alınması için hastanenin istemiş olduğu bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler ise şu şekildedir:

  1. C. Kimlik kartı ve bu kartın önlü arkalı fotokopisi
  2. En az 2 adet vesikalık fotoğraf ( bu sayı bazı hastanelere göre 4 adet olabilmektedir.)
  3. Heyet raporu başvuru dilekçesi
  4. Hastaneden alınan başvuru formunun aslı

Bu belgelere sahip olmayan hiç kimse, heyet raporu başvurusunu yapamamaktadır. Heyet raporu başvurusu yapılma aşamasında, kimin adına heyet düzenlenecekse o kişinin başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru sırasında dilekçeye kendisinin imza atacağından dolayı başka birinin gidip de raporu alacak kişi adına başvuru yapması mümkün değildir. Hastanenin heyet raporu için istenilen ödemenin ne kadar olduğunun bilgisini de önceden almak, sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır. En fazla 7 iş günü denilse de bu süre genel itibariyle 4 günü aşmamaktadır.

Sağlık Kurulu/Rapor almak için “Sağlık Kurulu/Rapor” birimine başvurunuz.

Erişkin Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve yoğunluğa göre bazı raporlar için Hastane Merkez Poliklinik Sağlık Kurulu’ndan randevu alınmalıdır. (Çocuk Psikiyatrisi gerektiğinden 18 yaşından küçüklere engelli raporu verilememektedir)

TEK HEKİM VE SAĞLIK KURULU RAPOR MÜRACAAT

Tek Hekim -Durum Bildirir- Raporu / İşe Giriş Raporu, Spor Lisansı v.b. (50 ₺ )

Ehliyet Raporu “Sürücü Adayları ve Sürücüler İçin Sağlık Raporu (2 adet resim,  tek hekim onayı 50 ₺ , iki hekim onayı 75 ₺  ile  3 ve üzeri hekim onayı 125 ₺  arası)

Evlilik Raporu (Aile Sağlığı Merkezinde yapılan Hemoglobinopati taraması,  50 ₺ )

Tek Hekim –Akli Meleke- Raporu “Psikiyatri”  (Noter-Tapu dairesinden resmi yazı,  50 ₺ )

Vasi Tayini – Heyet Raporu (Mahkemeden resmi yazı,   200 ₺ )

Silah Bulundurma ve Taşıma Ruhsatı / Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatı İçin Sağlık Kurulu Raporu   (250 ₺)

Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi İçin Sağlık Kurulu Raporu  (200 ₺ )

Özel Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Sağlık Kurulu Raporu  (200 ₺)

Sağlık Kurulu Raporu / İşe Giriş Raporu  (  200 ₺)

Gemi Adamı Raporu(Hudut Sahiller G.Md. den yazı, 200 ₺, periyodik muayene 50 ₺)

Amatör Denizci Belgesi ( 75 ₺)

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.