Herkesin Bir Kimliği Var Konu Anlatımı Özet

Ne kadar benzer olursa olsun hiçbir insanın özellikleri başka birinin özellikleriyle aynı değildir. Çevrenizdeki insanları incelediğinizde de her birinin dış görünüşü ve davranışlarıyla diğerlerinden ayrıldığını fark edersiniz.  İnsanın kendine özgü özellikleri denilince akla ilk olarak parmak izleri gelir.

Ancak parmak izlerimizin dışında yüz şeklimiz, gözümüzdeki iris tabakası, sesimiz, yürüyüşümüz ve kalp atışımız da tıpkı parmak izlerimiz gibi benzersizdir.

Her insana doğduğu andan itibaren geçerli olmak üzere vatandaşı olduğu devlet tarafından resmî bir kimlik belgesi verilir.

Resmi kimlik kartı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından verilir. Nüfus Müdürlükleri İçişleri Bakanlığına bağlıdır.

Resmî kimlik belgemiz her şeyden önce bizim kim olduğumuzu gösterir. Bizler okulumuza kayıt olurken, hastanede sağlık hizmeti alırken veya pasaport başvurusu yaparken varlığımızı bu kimlik belgesi ile kanıtlarız. Hayatımız boyunca bütün resmî iş ve işlemlerimizi sadece bize ait olan bilgilerin yer aldığı bu belgeyle yaparız. Böylece başka insanlarla karıştırılmayız.

Kimlik kartının kullanımını uluslararası standartlara uygun hale getirmek için Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı’nın ön ve arka yüzü Türkçe ve İngilizce olarak düzenlenmiştir.

Her Türk vatandaşının on bir rakamdan oluşan T.C. kimlik numarası var. Yalnızca kişiye ait olup aynı numaranın başka birine verilmesi mümkün değildir.

,Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı dışında kullanılan resmi kimlik belgeleri: Pasaport, Aile Cüzdanı ve Sürücü Belgesi’dir.

Resmi olmayan kimlik kartları ise: Öğrenci kimlik kartı, kütüphane üyelik kartı, dernek üyelik kartı, spor üyelik kartı vb. olabilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.