Hangi klimayı tavsiye edersiniz?

Yaz ayları yaklaşıyor ve havalar yavaş yavaş  ısınıyor, bu yaz evimizdeki sıcaklık yine canımızı sıkacak gibi duruyor. Pencereleri açmanın veya vantilatör çalıştırmanın işe yaramadığı evlere klima takmaktan başka çözüm kalmıyor. Bu yüzden aklımıza En iyi klima markası nedir? Sorusu geliyor. Klimalar ise gerek fiyat gerek  performans açısından çok fazla önem taşıyor.

Hangi klimayı tavsiye edersiniz?

Ülkemizin piyasasında oldukca yaygın bir şekilde üretim yapan klima üreticileri: Arçelik, Vestel, Baymak, Mitsubishi, Daikin, Bosch, Demirdöküm, Sigma, Samsung, LG, Airfel, Alarko Carrier, Toshiba  Bu firmaların büyük bir kısmı çinli üç temel firma tarafından üretilmektedir. Yani alacağınız klima büyük ihtimal ile  Haier, Midea ve Gree. Midea ve Gree firmalarının üretmiş olduğu klimalar olacaktır.

Mitsubishi Electric:

Mitsubishi Electric firması en çok tercih edilen klimalar arasında yer alır. Klimalar gayet sessiz bir biçimde çalışır. Klimayı kullanan insanların belirttiği üzere klima yıllarca sorunsuz ve yıllar sonrada performansını kayıp etmeden soğurmaya ve ısıtmaya devam eder. Piyasada bu kalitede klima bulmak oldukça zordur.

Daikin

Piyasadaki diğer klimalara göre fazlasıyla pahalıdır fakat fiyatına nazaran oldukça sağlam ve kalitelidir. Daikin, Mitsubishi klimalar ile neredeyse aynı kalitededir. Dakin, soğutmayı çok iyi yapan klima markalarından biridir ve oldukça uzun ömürlüdür. O kadar sessiz bir klimadır ki çalıştığını bile zar zor ayrıt edebilirsiniz. Zor soğuyan veya zor ısınan yerler, büyük alanlar özelliklede evleriniz için mükemmel bir markadır. Satış sonrası müşteri hizmetleri kısmında da oldukça başarılıdır.

Toshiba

Piyasa da ki en kaliteli klima markalarından biridir. Toshiba markası diğer sektörlerde gösterdiği başarıyı klimalarda da göstermiştir. Teknolojik, uzun ömürlü ve oldukça tasarrufu yüksek klimalar üretmektedir. Büyük salonlarda veya ısınması, soğuması zor alanlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Bosch

Midea tarafından üretilmekte olan Bosch, Beyaz eşyalarda kendini ve kalitesini kanıtladığı gibi klimalarda da kanıtlıyor. Kullanıcılar tarafından servis ağı ne kadar şikayet alsa da güven ve dayanıklılık konusunda ilk başta olmayı hak ediyor. Size tavsiye edeceğimiz en uygun klima olabilir oldukça sessiz ve iyi soğuturlar.

LG

Ülkemiz piyasasın da ki en çok satış yapan klima markasıdır. Oldukça şık, teknolojik, ve sağlam olan LG fiyat performansı sayesinde ülkemizde en çok satılan klima olmuştur.

 Midea

Ülkemize hemen hemen yeni geldi diyebileceğimiz fakat diğer ülkelerde markasını kanıtlamış markalardan biridir. Çin malı olan ve doğrudan gree etiketi olan klimalar üretirler. Diğer kullanıcılar tam bir fiyat performans olduğunu belirtiyor. Marka kendisini dünya da ki en büyük üretici firması olarak tanıtmaktadır.

Yerli firmalardan da tavsiyede bulunmak gerekirse  arçelik ve beko oldukça kaliteli klimalar üretmektedir. Arçelik ve beko klimalar yerli malı olması ile birlikte evlerinizi oldukça iyi ısıtabilir veya soğutabilir. İki firmanın da çok yaygın olması ile birlikte çok hızlı bir hizmet ağı bulunmaktadır.

Baymak

Baymak klimalar kullanıcıları tarafından fiyat performans açısından geçerli not almıştır. Sesiz bir şekilde çalışan baymak klimalar ısıtmada çok iyi olmasa da soğutmada çok iyi klimalara sahiptir.

GREE

Gree tarafından üretilen ürünleri tavsiye eden ve fazlası ile kaliteli olduğunu söyleyen birçok kişi mevcut. Fakat servis ağı yeterince hızlı ve fazla değil.

HANGİSİNİ SEÇMELİSİNİZ

Sizlere önerebileceğimiz en iyi markalar Mitsubishi electric ve Daikin’dan şaşmayın. Sizlere yaz, kış çok iyi bir performans vereceklerdir. Gerek kalitesi, gerek müşteri ağı sayesinde gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz. Eğer hem fiyat performans olsun hem de hizmet ağı  hızlı, güvenilir olsun diyorsanız sizlere arçelik, beko markalarını önerebiliriz.

“Hangi klimayı tavsiye edersiniz?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.