Geçmişten günümüze aydınlatma araçları

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA TEKNOLOJİLERİ

Geçmişten günümüze aydınlatma : İnsanlık, varolduğu günden bugüne ışığa ihtiyaç duymuştur. Işık, eski çağların ve günümüzün vazgeçilmezidir. O, yüzden insanlar, eski zamanlardan beri aydınlanmak için sürekli daha teknolojik ışık kaynakları bulmak için icatlar yapmışlardır.

Güneş, Dünya’nın varlığından bu güne Dünya’yı aydınlatmak için tek başına yeterli olmuştur. Ancak insanlar geceleri aydınlanmak için çözüm yolları aramaya başlamışlardır. Ay olan gecelerde ay ışığı ile yetinen insanlar, ay ışığı olmayan zamanlar için başka ışık kaynakları bulmuşlardır.

Geceleri aydınlanmak için önce ateşi buldular. Fakat insanlar ateşi taşıyamıyordu ve ateş kısa süreli aydınlanma sağlıyordu. Hayvan yağlarıyla ateşi bir araya getirerek meşaleyi buldular. Meşale ateşe göre daha uzun süre yanıyor ve taşınabiliyordu.

Zaman geçtikçe, bilim insanları daha kullanışlı ve daha teknolojik aydınlatma araçlarını araştırmaya başlamışlardır. Meşale ve odundan sonra, kandil, yağ lambası, gaz lambası ve mum gibi araçlar icat edildi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar aydınlatma araçlarını istedikleri sürede kullanabildiler ve istedikleri yerlere taşıyabildiler. Elektrikle beraber insanlar ampulü, floresan lambasını ve led lambayı kullanmaya başladılar

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.