Fiziksel özellik nedir? Duygusal özellik nedir?

BİREYSEL FARKLILIKLAR

         Dünyada hiç bir insan bir başkasıyla aynı özelliklere sahip değildir. İnsanlar fiziksel özellikleri, duygusal özellikleri, ilgi ve yetenekleri ile başka insanlardan farklıdır.

İnsanların dış görünüşleriyle ilgili olan boy, kilo, saç ve göz rengi gibi özelliklere fiziksel özellik denir. Bireylerin boy uzunlukları, ağırlıkları, göz ve saç renkleri, yüz ve vücut şekilleri, parmak izi gibi fiziksel özellikleri birbirinden farklıdır.

            Yaşanan olaylar karşısında duyulan sevinç, üzüntü, şaşkınlık, öfke, merak, heyecan gibi özelliklere duygusal özellik denir. Bireylerin sevdikleri, nefret ettikleri, korkuları, üzüntüleri, şaşkınlıkları, utançları, öfkeleri, endişeleri birbirinden farklıdır.

            Bireylerin ilgi ve yetenekleri de farklılık gösterir. Bazı insanlar satranç oynamaya, bazıları spor yapmaya bazıları müziğe bazıları da müziğe ilgi duyarlar. Bazı insanların resim yapmaya, bazılarının müzik aleti çalmaya, bazılarının da taklit yapmaya yeteneği vardır.

            Çevremizde anne veya babasını kaybetmiş veya başka ülkelerden gelmiş veya yürüme, görme, işitme engelli bireyler de vardır. Böyle insanların farklılıklarını kabul edip ne kadar zor durumlarda olduklarını düşünüp onlara elimizden geldiğince yardım etmeliyiz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.