Ekin Koleji bursluluk sınavı 2020

Ekin Koleji bursluluk sınavı 2020 ne zaman? Ekin Koleji tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 Ekin Koleji Bursluluk sınavı 18 Ocak 2020 tarihinde yapılacak. Bursluluk sınavına 5. sınıf ile 9. ve 10. sınıf öğrencileri başvuru yapabiliyor.

Özel Ekin Koleji, başarılı ve eğitimde fırsat eşitliğinden yeterince yararlanmayan öğrencileri ödüllendirmek ve okulumuzun nitelikli eğitimine erişimlerini sağlamak amacıyla burs verir.  Akademik dürüstlüğü özümsemiş ve insani erdemleri benimsemiş bireyler yetiştirmeyi hedefleyen okulumuz ilgili yönetmelikler gereği her öğretim yılında öğrenim gören toplam öğrenci sayısının %3’ü ile %10’u oranında  kısmi ya da tam öğrenim bursu vermektedir. Ahlaki değerleri gelişmiş ve akademik açıdan başarılı öğrenciler, burs almak için öncelik sahibidir.

Bilimsel yarışma ya da olimpiyatlara katılan ve dereceye giren öğrencilerle ulusal sınavlarda dereceye giren öğrencilerin burs alma ve bursunu artırma şansı yüksektir.

Burs almak isteyen öğrencilerin

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Zamanında ve usulüne uygun olarak burs başvurusu yapması,
  • Bir önceki sınıfını başarı ile geçmiş olması,
  • Davranış notu kırılacak şekilde disiplin suçu işlememiş ve ceza almamış olması, gerekir.
    Burslar yıllık olarak verilir. Burslu öğrencilerden, Özel Ekin Kolejine devam edenlerin zamanında müdürlüğümüze başvurarak burs evraklarını almaları ve gerekli şekilde doldurduktan sonra okulumuza teslim etmeleri, okulumuza dışarıdan yeni kayda gelen öğrencilerin ise burs başvuru formu doldurmaları gerekmektedir.

Bursun Devam Şartları

a) Burslu öğrenci, burs süresi boyunca bir başka okula nakil yaptıramaz. Bu konuda öğrenci velisi yazılı taahhütname verir.

b) Öğrencinin bursu kazandığı zamanki başarısının altına düşmemesi ve olumsuz davranışları nedeniyle disiplin cezası almamış olması gerekir.

c) Gerçek dışı beyanda bulunduğu belirlenen ve Burs Değerlendirme Kurulu’nu yanılttığı belirlenen velinin burs sağlanan öğrencisinin ücretsiz okuma hakkı derhal iptal edilir ve ücretsiz okuduğu dönemin ücreti geri alınır. Yanlış bilgi veren kişiler ve onların beyanlarını onaylayanlar hakkında ilgili kurum veya kuruluşlara yazılı olarak bildirimde bulunularak resmî işlemlerin yapılması sağlanır.

d) Burs başvurusu sırasında verilen bilgilerde herhangi bir değişiklik olması durumunda aile, müdürlüğümüzü en geç 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak bilgilendirir.

*Bir öğrencinin farkı koşullardan doğan birden çok burs hak etmesi durumunda en yüksek olan burs geçerlidir.

Okul Dışından Gelen Öğrenciler İçin Burs İmkanı

 

a. Başvuru şartlarını taşımaları şartıyla burs talep edenlerin müdürlüğümüze başvurusu yoluyla,
b. Başarı değerlendirme, seçme ve burs sınavı yoluyla (Bu sınav, yalnızca 4. Sınıf düzeyinde olan, yani 5. sınıfa aday öğrenciler için yapılmaktadır.)
c. 4. Sınıftan 5. sınıfa geçen okulumuza kayıtlı öğrencilerimiz; yeni kaydolacak öğrenciler için yapılan bursluluk sınavına girmez. Onlar için süreç değerlendirmesi esastır.(Açıklama aşağıda)
d. Ülkemiz için canlarını feda eden ve görevleri esnasında şehit olan Silahlı Kuvvetler, Emniyet ve milli eğitim mensuplarının çocuklarının burs için başvuru yapmaları özellikle önerilir.
e. İlkokulda (1, 2, 3 ve 4. Sınıf) burs verilmemektedir.

Okulumuz Öğrencileri İçin Burs İmkanı

Okulumuza kayıtlı ilkokul 4. sınıf öğrencileri için öğretim yılının II. döneminde belirli aralıklarla ( mart-nisan mayıs ayları )uygulanan 3 “Başarı Değerlendirme Sınavı”nın toplam başarı sonucuna göre burs verilir.

4. sınıftan 5. sınıfa geçişte yapılan bu sınavlar sonucunda elde edilen burslar başarının düşmemesi ve disiplin yaptırımı alınmaması koşuluyla ortaokul süresince devam eder.

Okulumuza, diğer sınıflar düzeyinde (ilkokulumuzun 2, 3 ve 4. sınıfa ve ortaokulumuzun 6, 7, 8. sınıf) “Kayıt Kabul Sınavı” ile öğrenci kabul edilmektedir.

Burs sınavı yapılmayan sınıflara (6, 7 ve 8. sınıflar) kayıtlı öğrencimizin burs olanakları

Eğer; bir önceki öğretim yılında davranış notunun düşmesine neden olacak herhangi bir disiplin yaptırımı almamışsa,

a) Yıl sonu başarı puanı ile sınıf 1.’si olan öğrencimiz % 20 başarı bursu ile;
b) Yıl sonu başarı puanı ile sınıf 2.’si olan öğrencimiz % 15 başarı bursu ile;
c) Yıl sonu başarı puanı ile sınıf 3.’si olan öğrencimiz % 10 başarı bursu ile;
d) Bilim, sanat ve spor alanında ulusal/uluslar arası yarışmalarda ülke derecesi elde eden öğrencimiz % 5 başarı bursu ile ödüllendirilir.

Öğrencimizin anılan performans değerlendirmesi her öğretim yılı kapanışında yeniden yapılır ve burs almasına değer görülen derecesi olan öğrencimizin ailesi müdürlüğümüzce bilgilendirilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.