EBA Uzaktan Eğitim Faaliyet Raporu Örneği

…………………. ORTAOKULU UZAKTAN EĞİTİM FAALİYET RAPORU

14-20 MART 2020

1-Evden eğitim için TRT tarafından açılacak olan TRT eğitim kanalı EBA Tv’ nin uydu ve frekans bilgileri ile ilgili 7/C sınıfı velilerine WhatsApp uygulaması üzerinden fotoğraf yolu ile bilgi verilmiştir.

2- 23 Mart 2020 Pazartesi günü EBA Tv Ortaokul kanalında yayınlanacak olan derslerin günleri ve saatlerine ilişkin ders programı 7/C sınıfı velilerine fotoğraf yolu ile bildirilmiştir.

3-Ders programına ve ders yayın akışına eba.gov.tr/ TRT internet sitelerinden de ulaşabilecekleri bilgisi verilmiştir.

4-20 Mart 2020 tarihinde saat 21.30’ da Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK’ un resmi instagram hesabı üzerinden uzaktan eğitim süreci ile ilgili canlı yayında bulunacağı bilgisi 7/C sınıfı velilerine fotoğraf yolu ile bildirilmiştir.

5-“Türkiye´nin Operatörlerinden Türkiye´nin Eğitim İçeriklerine Erişim Desteği İş Birliği Protokolü” kapsamında EBA içeriklerine ücretsiz erişim sağlayabileceklere dair bilgiler ile kampanyadan yararlanabilmek için yapılması gerekenler 7/C sınıfı velilerine fotoğraf yolu ile bildirilmiştir. Ayrıca 13 Mart 2020 tarihinde öğrencilerimizin de okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ………………… tarafından da bilgilendirildikleri 7/C sınıfı velilerine hatırlatılmıştır.

23-30 MART 2020

1-Uzaktan eğitime dair sorulara cevap bulabilecekleri ☎ 444 0 632 (MEBİM) hattı hakkında 7/C sınıfı velileri  bilgilendirilmiştir.

2-7/C sınıfı velilerinden öğrencilerin EBA Tv’ deki dersleri takip edip etmedikleri ile ilgili dönüş yapılması istenmiştir.

3-7. sınıflara Türkçe dersi  ek fiiller ile ilgili EBA’ dan ödev  verilmiştir.

4-7/C sınıfı velilerine EBA üzerinden Türkçe dersine ait ödev verildiği, öğrencilerin bu ödevleri imkanları ölçüsünde yapmalarının sağlanması gerektiği bildirilmiştir.

5-7/A sınıf öğretmeni ………… ve 7/B sınıf Öğretmeni …. ile iletişim kurulmuş, bu sınıflardaki öğrenci velilerine de Türkçe dersinden EBA da ödevler verildiğini duyurmaları istenmiştir.

6-EBA şifresi olmayan öğrencileri yönlendirmek için 7/C sınıfı velilerine EBA’ da nasıl şifre alınacağına dair yönergeler içeren fotoğraf paylaşılmıştır.

7- 7/C sınıfındaki tüm öğrencilerin velileri telefonla aranarak öğrencilerin sağlık durumları, EBA Tv’ deki dersleri takip edip etmedikleri ile ilgili bilgi alınmıştır.

8- ………….Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her dersten her sınıf bazında Online test soruları hazırlanmış olduğu bilgisi, e-posta adresi ve uzantısı 7/C sınıfı velileriyle fotoğraf olarak paylaşılmıştır.

9-Her öğrencinin bu zaman zarfında günde bir saat kitap okumaları konusunda velilerin gerekli desteği sağlamaları, her öğrencinin okuduğu kitabın fotoğrafını tarafıma göndermeleri 7/C sınıfı velilerine iletilmiştir.

30 MART-5 NİSAN 2020

1- 7. sınıflara Türkçe dersi anlatım bozukluğu ile ilgili EBA’ dan ödev  verilmiştir.

2- “El Yıkarken Suyu Tasarruflu Kullanma” konulu kısa video 7/C sınıfı velileri ile paylaşılmıştır.

3-Bilim Çocuk, Bilim ve Teknik dergilerine ücretsiz erişim sağlayabilmek için gerekli internet adresi ve uzantısı 7/C sınıfı velileri ile fotoğraf olarak paylaşılmıştır.

6-12 NİSAN 2020

1- 7/C sınıfı velilerine uzaktan eğitim ile ilgili EBA Tv’ de yayınlanacak “Bizden” adlı veli kuşağının her akşam saat 20.00’ de başlayacağı, ilk yayında Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK’ un velilere açıklamalarda bulunacağı bilgisi verilmiştir.

2- Okul Müdürü ……………. tarafından iletilen “………….İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koronavirüs Nedeniyle Sosyal İzolasyon Sürecinde Anne Babalara 10 Temel Öneri” başlıklı pdf dosyası 7/C sınıfı velilerine iletilmiştir.

3- 7 Nisan Salı akşamı Eba Tv’ de Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi Uzmanı İlke Kılıç Topçu’ nun evde kalma döneminde çocukların bağışıklığını koruma konusunda, saat 20.00’ de aileleri bilgilendireceği bilgisi 7/C velilerine iletilmiştir.

4-7. sınıflara Türkçe dersi Konu-Ana Fikir–Ana Duygu konusu ile ilgili EBA’ dan konu anlatımlı videolar, alıştırmalar ve tarama testleri ödevleri gönderilmiştir.

5- 7. Sınıf öğrencilerine MEB 23 Nisan Öykü Yazma Yarışması duyuruldu.

6-7/C sınıfı velileriyle Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’ un velilere yönelik hazırlanmış olan videosu paylaşıldı.

13-19 NİSAN 2020

1-7/C sınıfı velileri ile uzaktan veli toplantısı gündem maddeleri paylaşıldı. Velilerin öneri, görüş ve beklentileri alınarak veli toplantı tutanağı hazırlandı.

2- 7.Sınıf düzeyinde okunabilecek kitaplar listesi hazırlanarak 7. Sınıf tüm şubeleri ile paylaşılmıştır.

3- 7. sınıflara Türkçe dersi Söz Sanatları ve Ek fiiller konusu ile ilgili EBA’ dan konu anlatımlı videolar, alıştırmalar ve tarama testleri ödevleri gönderilmiştir.

4- Okul Müdürü ……………… tarafından iletilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılacak çalışmalar konusunda 7/C sınıfı velileri ve öğrencileri bilgilendirilmiştir.

5- 7/C sınıfı öğrencilerine Google Drıve formlardan “Uzaktan Eğitim Öğrenci Anketi” uygulandı. Sonuçlar değerlendirildi. Uzaktan eğitim, zamanı planlama ve endişe duyan öğrenciler arandı ve görüşüldü.

20-26 NİSAN

1- 7. Sınıf öğrencilerine Google Drıve formlardan Türkçe deneme sınavı gönderildi. Sonuçlar değerlendirildi.

2-EBA’ da “Her gün düzenli olarak kitap okuyor musun?” sorusu ile anket yapıldı.

3- 7. sınıflara Türkçe dersi Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam konusu ile ilgili EBA’ dan konu anlatımlı videolar, alıştırmalar ve tarama testleri ödevleri gönderilmiştir.

4- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrencilerden gelen video ve görseller Müdür Yardımcısı …………. ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ……………..’ a iletildi.

5-Okul web sitesinde yayınlanan okulumuz öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında görsel ve videolarına ait link velilerimize iletilerek izleyebilecekleri söylendi.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.