e-okul veli bilgilendirme sistemi VBS kullanımı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi resmi, özel ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne girildiğinde aşağıdaki bilgiler öğrenilebilir:

Duyurular : Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır. Bireysel bazda ya da toplu duyurular,

Ders Programı : Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

Devamsızlık Bilgileri : Eğitim Dönemi içindeki özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

Not Bilgileri : Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

Sınav ve Proje Bilgileri : Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,

Öğrenci T.C. Kimlik No : İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

Adım Adım E Okul VBS, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

1. Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera, Safari gibi internet tarayıcınızın adres barına https://e-okul.meb.gov.tr/ilkogretim/veli/iov00001.aspx yazınız.
2. Açılan E-Okul Ekranında Resim Doğrulama Kodu, Öğrenci TC Kimlik No ve Öğrenci Okul No girdikten sonra Tamam butonuna tıklayın.

e-okul veli bilgilendirme sistemi
e-okul veli bilgilendirme sistemi

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.