Düşük Kalorili Besinler

Düşük Kalorili Besinler

Düşük kalorili besinler kilo vermede etkili olan ve aynı zamanda sağlıklı olan yiyeceklerdir. Pek çok kişinin şikayetlerinden birisi olan kilo problemi çağımızın en büyük hastalıklarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu konuda pek çok diyet örnekleri ve kilo verme için uygulanan spor ya da başka programlar uygulansa da bir yere kadar bunlar uygulanmakta ve devamı gelmediğinde tekrar verilen kilolar alınmaya devam etmektedir. Kilo vermek için öncelikle bir uzman danışmakta yarar vardır. Bunun için uzmanınız sizden bazı tahliller ister. Bu tahlil sonuçlarına göre size uygun beslenme listesi hazırlanır. Uzman dışında biz de size yardımcı olmak adına kalorisi düşük olan yiyecekleri paylaştık. Bunlardan diyet listenize uygun olanları ekleyerek sağlıklı ve kalıcı bir şekilde sizden istenmeyen kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Karpuz

Kalorisi düşük yiyecekler arasında karpuz düşük kalorili besinler gurubundadır. Özellikle mide ve hazımsızlık için faydası olan karpuz çocukların gelişiminden de çok yönlü faydaları bulunmaktadır. Diyet listesinde de mutlaka olması gereken yiyeceklerden birisidir. Karpuzun kalori miktarı 10 gramda 30 kalori kadardır. Vücuttaki toksinleri de atmaya yardımcı olan karpuzla sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

Lahana

Hem sağlıklı hem de kalorisi düşük besinler içerisinde lahana yer almaktadır. Lahana yüksek oranda içerisinde lif barındırmaktadır. C vitamini ve potasyum açısından da zengin olan lahana idrar kesesi, prostat ve kolon kanseriyle savaşmada da yardımcı olan bir besindir. Lahananın 100 gramında 25 kadar kalori bulunmaktadır.

Brokoli

Detoks açısından zengin olan brokoli zayıflama listesinde akla ilk gelen isimlerdendir. Brokolinde kalori miktarı düşüktür. 100 gram kadar brokoli içerisinde yaklaşık 34 kadar kalori bulunmaktadır.

Kereviz

Kalori açısından oldukça düşük besinlerden birisi de kerevizdir. Kereviz yüksek oranda su ve içerisinde lif barındıran bir besindir. 100 gram kadar kerevizde yaklaşık 16 kadar kalori bulunmaktadır. Kereviz ile beslenerek sağlıklı bir şekilde kilo vermeniz mümkündür.

Elma

Güzellik deyince akla ilk gelen meyvelerden birisi olan elma, meyve menümüzde eksik etmediğimiz yiyeceklerden birisidir. Elmada da az miktarda kalori bulunmaktadır. Diyet ara listesinde elma mutlaka bulunması gerekli olan ara yiyeceklerden birisidir.

Portakal

Portakal bilindiği gibi c vitamini açısından zengin bir besindir. Kış günlerinin vazgeçilmez yiyeceklerinden birisi olan portakal diğer meyvelere göre daha az miktarda kalori bulundurmaktadır. 100 gr portakal içinde 47 kalori bulunmaktadır. Hem zayıflama hem de şifa deposu olarak yararlanmak isteyenler portakal tüketebilirler.

Soğan

Yemeklerin vazgeçilmez besinlerinden birisi olan soğan sağlamış olduğu pek çok yararlar ile gönlümüzü feht eden besinlerden birisidir. Soğan kalori açısından da düşük bir besindir. Bu açıdan soğan ile ideal kilonuzu korumanız mümkündür.

Karnabahar

Kalori miktarı düşük olan besinlerden birisi olan karnabahar kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden birisidir. Karnabahar da kalorisi düşük besinler listesinde yer almaktadır.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.