Dünya Turu Özet

Dünyamızda gezilip görülecek çok güzel yerler vardır. Buralara deniz yoluyla ulaşabildiğimiz gibi kara ve hava yollarıyla da ulaşıp gezip görebiliriz. Her ülkede görülmesi gereken tarihi ve kültürel zenginlikler vardır.

Dünyamız kıtalar ve okyanuslardan oluşmuştur. Yeryüzünü oluşturan büyük kara parçalarına kıta veya ana kara denir. Dünya üzerinde yedi kıta bulunur. Bunlar; Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Okyanusya ( Avustralya) ve Antarktika’dır.  Ülkemiz Asya ve Avrupa kıtaları üzerinde yer alır.

Kıtaları birbirinden ayıran büyük su kütlelerine okyanus denir. Bunlar; Büyük okyanus, Atlas Okyanusu ve Hint Okyanusu’dur.

Bazı ülkelerde o ülkeyle özdeşleşmiş ve görülmesi gereken yerler vardır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

Pisa (Piza) Kulesi: İtalya’nın Pisa kentinde bulunup eğri olmasıyla ünlüdür. Yapımına 1173 yılında başlanıp 1370’te tamamlanmıştır. Her yıl eğimi biraz daha artmaktadır.

 

 

Keops Piramidi:  Mısırdaki bu piramit dünyanın yedi harikasından biridir. Piramit MÖ 2560yılında Firavun Keops tarafından yaptırılmıştır. Yapımı 20 yıldan fazla sürmüştür. Yüksekliği 145075 metredir. Dünyada en uzun süre ayakta kalan yapı olarak kayıtlara geçmiştir.

 

 

Tac Mahal:  Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından 1631’de ölen eşinin anıına yaptırılmıştır. Hindistan’daki  bu eser, 22 yılda tamamlanmıştır.

Ülkemizde de görülmeye değer birçok tarihi ve kültürel eserler vardır.Bunlardan bazıları, PamukkaleTravertenleri, Peribacaları, Galata kulesi, kız kulesi, ve daha yüzlercesi, Buralar yıl boyunca turist akımına uğramaktadır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.