Diplomaya bağlı yan alan değişikliği yok.

Diplomaya bağlı yan alan değişikliği yok.

Milli Eğitim Bakanlığı diplomaya bağlı alan değişikliği yapmıyor. Sadece bir iki istisnai durumla alan değişikliği yapacağınız açıklayan MEB alan değişikliği bekleyen on binlerce öğretmeni hüsrana uğrattı.

MEB öğretmenlere diplomaya bağlı yan alan değişikliği hakkı vermedi

30 Ağustos 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan alan değişikliği açıklaması ile haftalardır alan değişikliği başvurularını bekleyen öğretmenler bugün itibari ile şoka uğradılar. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı alan değişikliği duyurusunda diplomaya bağlı alan değişikliğine yer vermedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 2017 yılı öğretmenlerin alan değişikliği atama takvimi çerçevesinde alan değişikliği başvurularını 20 Aralık-26 Aralık 2017 tarihleri arasında alacak. Alan değişikliği başvurusu sonrası atama sonuçları 29 Aralık 2017 Cuma günü açıklanacak. Alan değişikliği gerçekleşen öğretmen 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönem bitiminde ara tatilde görevden ayrılma ve yeni görevine başlama işlemlerini yapacak.

  • Bir önceki alan değişikliğinde yaşanan 540 saatlik eğitim programı sorunu bu sefer alan değişikliği kapsamına alındı. Sınıf öğretmeni olarak görev yapan ve 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programını tamamlayan öğretmenler istemeleri halinde özel eğitim alanına geçebilecek.
  • Kapatılan alanlarda görev yapmakta olup görev yaptıkları alanlar dışında başka bir alanda yükseköğrenimini bitirenler Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Kararına göre mezun oldukları yükseköğrenim programının atanacakları alana da kaynak olması kaydıyla bu alanlara geçebilecekler.

NOT: Bu ikinci madde çerçevesinde sadece alanı kapatılan öğretmenlere alan değişiklik hakkı verilmektedir. Bu madde kapsamına giren alanlar genelde mesleki ve teknik eğitim veren alanlar içerisinde yer almaktadır. Örneğin Gemi Yapımı ve Matbaacılık alanları. Bu alanlarda görev yaparken alanının kapatılmasından dolayı bu alanda görev yapan öğretmenler için atanacak yer kalmamıştır. Bu yüzden bu alanlarda görev yapan öğretmenlere alan değişikliği hakkı tanınmıştır.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE VE DİPLOMAYA BAĞLI ALAN DEĞİŞİKLİĞİ

Son dönemde ikinci üniversite mezunu öğretmen sayısı bir hayli fazladır. Özellikle alanından memnun olmayan öğretmenler ikinci üniversite okuyarak alan değiştirmek istemektedir. Aynı şekilde diplomaya bağlı alan değişikliği hakkı da bekleyen öğretmenler de bulunmaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılı öğretmenlerin alan değişikliği kapsamında diplomaya bağlı alan değişikliği, ikinci üniversite gibi alan değişikliği hakkı tanımamıştır.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.