Çörek Otunun Faydaları

Çörek Otunun Faydaları

Şifalı bitkiler içinde yararları açısından en çok fayda ağlayan besinlerden birisi çörek otudur. Oldukça fazla sayıda yararı olan bu değerli besin üzerine bilimsel olarak da pek çok araştırmalar yapılmıştır. Çörek otunun hem yağından hem de tohumundan yararlanılmaktadır. Çörek otu içinde bol miktarda timokinon maddesi bulunmaktadır. Çöre kotu yağı özellikle Alzheimer, sindirim bozuklukları, diyabet, kolesterol, sedef, egzama gibi hastalıklara yarar sağlamaktadır. Çörek otu hem bizim geçmişimizde hem de diğer pek çok milletim geçmişinde önemli bir yere sahiptir. Biz de pek çok derde deva olarak bilinen çöre kotu eski dönemde alternatif tıpta karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir besindir. Çörek otunun içerisinde bulunan bileşenler daha pek çok faydalar sağlamaktadır.

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Çörek otu bitkisinin çok sayıda hastalığa şifa olduğunu söylemiştik. Çörek otunun faydaları içinde en çok bilinenleri şunlardır;

Astım ve bronşit tedavisinde çörek otu

Astım ve bronşit akciğer fonksiyonlarının bozulması sonucu oluşan bir hastalıktır. Solunum yolu enfeksiyonları olarak bilinen astım ve bronşit tedavisinde doğal reçete olarak çörekotu önerilir. Çörek otu astım olan hastalarda öksürük ataklarının azaltılmasını ve hışıltılı solunumun düzeltilmesinde etkilidir. Bronşit için de çörek otu oldukça etkilidir. Astım ve bronşit tedavisi için öğütülmüş 2 gr kadar çörek otunu 12 hafta kadar kullanmak gerekir.

Hipertansiyon hastalarında çörek otu

Hipertansiyon hastaları için de çörek otu faydalı bir besindir. Kan basıncını kontrol altına almak için 3 ay kadar bir süre yaklaşık 2 gr kadar öğütülmüş çörekotu kullanımı yararlıdır.

Yüksek kolesterol için çörek otu

Çörek otu yüksek kolesterol hastaları için de faydalı bir besin olarak bilinir. Yaklaşık 1 gr kadar çörek otu yüksek kolesterol sahibi kişiler tarafından kullanılmalıdır. Düzenli kullanım sonucunda kötü kolesterolün önlendiği gözlemlenmektedir.

Alerjik Hastalıklar İçin çörek otu

Alerjik pek çok hastalıkların tedavisinde çörek otu yarar sağlamaktadır. Özellikle burun alerjisinde çörek otu kullanmanın etkisi büyüktür. Burun tıkanıklığı, hapşırık, burun akması gibi durumlarda çörek otu bire birdir.

Kilo vermede çörek otu

Kilo sorunu pek çok kişinin sağlık açısından en büyük sorunlarından birisidir. Pek çok hastalığın ardında yatan temel sebep kilo olarak bilinir. Sağlıksız beslenme ve hareketsizlik sonucu genelde kilo alınmaktadır. Kilo sorunundan doğal yollardan kurtulmak isteyen kişiler için uzmanlar çörek otu tüketimini önermektedirler. Özellikle çörek otu yağı obeziteye karşı yaşam mücadelesi vermede etkili doğal bir üründür.

Karaciğer sağlığı için çörek otu

Karaciğer de en çok zarar gören organlarımızdan birisidir. Özellikle karaciğer yağlanması en çok görülen karaciğer hastalıklarından birisidir. Yenilen pek çok besin sonucu oluşan toksinler karaciğerde birikir ve bunun sonucunda karaciğerde yağlanma sorunu oluşur. Sağlıklı bir sindirim için ve karaciğer yağlanmasından kurtulmak için çörek otu kullanarak kurtulmanız mümkün olabilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.