Çocuklara Alınabilecek En Güzel Karne Hediyeleri

Çocuklara Alınabilecek En Güzel Karne Hediyeleri

Öğrencilerin okul dönemi içerisinde çalışmalarının ve verdiği emeklerin karşılığını aldığı karne günü her dönem büyük bir merakla beklenmektedir. Bu günde başarılı olan öğrenciler büyük mutluluklar yaşarken karnesi zayıf olan öğrenciler içinse ayrı bir burukluk vardır. Başarı ve ödüllendirme anlayışı her ne kadar aileden aileye göre farklılık gösterse de öğrencilerin en sevdiği şey şüphesiz tatil ve karnesinin karşılığı olarak alacağı hediyedir.

Karne hediyesi uzmanlar arasında ayrı bir tartışma konusudur. Uzmanların bir kısmı hediye almanın olumsuz yönlerinden bahsederken bir kısmı ise tam aksi hediyelerin sağlayacağı motivasyon ve ödüllendirme kavramını doğru bulmaktadır.

Öğretmenler ise genel olarak karne hediyesinin eğitici ve öğretici içeriğe dayalı unsurlardan olmasını faydalı görmektedir. Günümüz teknoloji çağında birçok öğrencinin karne hediyesi olarak beklentisi aslında iyi özelliklere sahip pahalı bir bilgisayar ya da cep telefonu olmaktadır. Ama işin bir diğer boyutunda ise öğrencilerin yaş aralığı (yetişkin – çocuk) fark etmeksizin bu cihazlar günün büyük vaktini oyun, film bağımlılığı yaratarak çalmaktadır. Elbette ki bu her öğrenci için geçerli değildir. Bu cihazları eğitiminde faydalanmak için de kullanabilir fakat bu şekilde kullanacak öğrenci sayısı günümüzde maalesef oldukça azdır.

Karne Hediyesi Tavsiyeleri

İlkokul ve ortaokul çağında yer alan çocuklara alınabilecek en güzel karne hediyesi kuşkusuz kitap, zeka geliştirme oyunları, çocuk programlama – yazılım kitaplarıdır. Bu yaşta bulunan çocuklara bilgisayar ve cep telefonunu doğrudan almak bilinçli kullanmadığı takdirde sakıncalı olabilir. Ayrıca karne hediyesi olarak çocuklarla tiyatro, hayvanat bahçesi, sinema, maç vb. sosyal etkinliklerde yapılabilir. Her çocuğun hayatta mutlu olma anlayışı farklıdır ve bu durumda çocuğunuzun durumu ve beklentilerine göre ona güzel mutlu olabileceği bir karne hediyesi verebilirsiniz.

Lise ve üniversite çağında yer alan öğrenciler içinse karne hediyeleri biraz daha farklılıklar yaşın gereği olarak gösterebilir. Örneğin bu yaşlarda ki öğrencilere akıllı cep telefonları ve bilgisayarlar okul hayatları boyunca doğru ve bilinçli kullandığı sürece oldukça faydalı olacaktır. Gerek ödevlerini yapmak için gerek kendini çeşitli konularda geliştirmek amacıyla (yazılım, programlama, okul dersleri vb.) zaten artık günümüzde bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Ayrıca karne hediyesi olarak moral ve motivasyon sağlamak, tüm yılın yorgunluğunu atmak adına ailece güzel bir tatil de planlanabilir.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.