Çocuğun başarılı olması için ne yapılmalı?

Çocuğun Derslerinde Başarılı Olması İçin Ne YapılmalıHer aile çocuklarının her konuda başarılı olmalarını ister. Ancak bu durumun gerçekleşebilmesi için sadece istemek yeterli değildir. Bunun yanında çocukların motivasyonunu arttıran bazı eylemleri yerine getirmek bu durumu hızlandıracaktır.

Aşağıda çocuğun başarılı olması için ne yapılmalı konusunun ayrıntıları gösteriliyor. Bu konuların iyi şekilde öğrenilmesi çocukların gelişimine büyük katkı sağlar.

Sorumluluk duygusu vermek

Çocuklara kendi yaşına uygun ve başarabileceği görevler verilmelidir. Verilecek olan görevlerin yerine getirilmesinin ardından onlara küçük hediyeler vermekte onların motivasyonu oldukça arttırır. Bu sayede çocuklar erişkin olduklarında hayatın verdiği sorumlulukları daha kolay aşabileceklerdir.

Doğru rol model olmak

Çocukları küçük yaşlarda anne ve babalarını rol model olarak algılar. Onların yaptıklarını taklit etmek ve onlar gibi olmak isterler. Bu nedenle özellikle küçük yaşlarda anne ve babanın doğru rol model davranışları göstermeleri oldukça önemlidir.

Çocukların güven duygusunun arttırılması

Çocukların özgüven sahibi olabilmeleri için gün içinde sosyal alanlarda işler yapabilmesi sağlanmalıdır. Bu işlerden örnek verecek olunursa markette kasaya para uzatmak, simit almak, ev işlerinde yapabileceği işleri vermek, market alışverişlerinde evde ne eksik olduğunuz sormak ve ne seçerse seçsin almak güven duygusu arttıran kolay etkinliklerden bazılarıdır.

Okul ile ilgili ilişkilerin gelişmesi sağlanmalı

Anne ve babanın çocuklara okulun iyi yanlarını göstermesi ve anlatması onların okula olan ilgisini arttırır. Bu sayede de çocukların okullarda derslerinde daha başarılı olabilmesi sağlanacaktır. Bu sayede ayrıca çocuklar okul arkadaşları ile daha iyi vakit geçirebilirler.

Çocukların yaşına yöre davranılmalı

Her yaşın çocuk üstünde psikolojik etkisi farklıdır. Bu nedenle büyük bir çocuğa küçükmüş gibi davranılmasının doğru olmadığı gibi, küçük bir çocuğa da erişkin gibi davranılması doğru değildir. Bu durum özellikle çocuğun psikolojik gelişimine büyük katkı sağlar. Özellikle çocukların anneleri ile daha fazla vakit harcamaları göz önüne alınırsa annelerin bu duruma daha fazla dikkat etmeleri oldukça doğru bir hareket olacaktır.

Çocuklara gerektiği kadar vakit ayrılmalı

Anne ve baba ile çok vakit geçiren çocuğun konuşma ve kendisini ifade etme konusunda gelişimi diğer çocuklara göre daha hızlı gelişir. Sizi daha fazla dinleyen çocukların derslere olan ilgisini de arttırabilmeniz daha kolay olacaktır.

Arkadaş seçiminde yardım

Çocuklar küçük yaşlarda hangi arkadaş grubuna dahil olursa o yönde hareketleri değişir. Derslerine ilgisinin artıp ya da azalması arkadaşlarına bağlıdır. Çocukları çok fazla incitmeden arkadaş çevreleri takip edilmeli ve derslerde başarılı olan gruplara yönlendirme yapılmalıdır.

Uygun ders çalışma zamanları belirlenmeli

Çocukların aktif bir şekilde ders çalışabilmeleri için oyun ve ders saati belirlenmeli ve kurallara uyulmalıdır. Çocuk bu sayede ne zaman ders çalışacağını ve ne zaman oyun oynayabileceğini öğrenebilir. Bu durum bir alışkanlık haline gelirse ileride zaman yönetimi konusunda oldukça başarılı olabilir.

Yukarıda bulunan çocuğun başarılı olması için ne yapılmalı? Sorusunun cevapları iyi şekilde öğrenildiği ve eyleme dönüşmesi sağlanmalıdır. Bu sayede çocukların başarılı olabilmeleri daha kolay ve zahmetsiz olur.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.