Bursluluk sınavı kazanmak için kaç net gerekir 2021

iokbs bursluluk sınavını kazanmak için kaç yanlış gerekir 2020 2021 PYBS’yi kazanmak için kaç puan almak gerekir. Bursluluk sınavı kazanmak için kaç net gerekir 2021. pybs kazanmak için kaç net gerekir 2021. iokbs kazanmak için kaç net gerekir 2021

Bursluluk sınavını kazanmak için kaç net yapmak lazım?

Sorubak.Com olarak şunu belirtelim. Şu kadar net ile kazanamazsınız diye bir şey yok. Tamam belki de 90 ve üzeri net yaptığınızda kazanma şansınız %90 civarındadır. Ama 85 net yaptım kazanamam veya 90 netten az yaptın kazamazsın gibi söylemler gerçeği yansıtmamaktadır.

Neden bursluluk sınavı kazanmak için kaç net gerekir? gibi bir soru soruluyor.

Bir çok kullanıcı internette bursluluk sınavı kazanmak için kaç net gerekir 2021 yılı için araştırıyor. Haliyle bununla ilgili onlarca video ve açıklama da yapılıyor. Burs miktarı da aslında iyi fena değil. Öğrenciler kazanmak istiyor, veliler öğrencilerin bu bursu almalarını istiyor. Dolayısı ile de sosyal medyada dahil bir çok sitede konuyla ilgili yorum ve analizler yapılıyor.

Bursluluk sınavı kazanmak için kaç net gerekir 2021 5.6.7.8.9.10.11.sınıf için genel yazıyorum.

Şu kadar net yaptın kazanamazsın şu kadar net yaptın kazanırsın şeklinde yorum belki yapabilirsin. Ancak hiç biri kesinlik ifade etmez. Çünkü bu sınavda standart sapma var. Ve her testin standart sapması yıllara göre değişiklik gösteriyor. Yani 2020 yılında bir matematik sorusunun değeri 3,099 iken 2021 yılında bir matematik sorusunun puan değeri 4,025 olabilir.  2020 iokbs sınavında bir Türkçe sorusu 3,1 iken bu derse ait 2021 iokbs soru değeri 2,91 olabilir. Soruların zorluk derecesi bunu belirleyecek. O nedenle bu tahminler çok yanıltıcı olabiliyor.

Bir diğer önemli husus bursluluk sınavını kazanmak için gereken net sayıları kontenjan türlerine göre farklılık gösteriyor. Diğer kontenjan türü için daha az net gerekirken, kanunlarla özel hak tanınan kontenjan türü için çok daha az net gerekebilir. Her sınıf ve kontenjan türü için farklı bir taban puanı dolayısı ile de farklı bir net sayısı ortaya çıkar. Aşağıdaki tabloda geçen sene yapılan bursluluk sınavı taban puanlarını verdik.  Bu taban puanlara göre sitemizden Bursluluk sınav puanı hesaplama ile tahmini kaç net yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 

Kaç Net Kaç Puan Şimdi Hesapla

Aynı net sayısını yaparak farklı kontenjanlara dâhilseniz kazanma ihtimalinizde artıyor. Bu kontenjanlar hakkında bilgi vermek gerekirse öğretmen çocuğu kontenjanları, okul yok kontenjanı, korumaya muhtaç çocuk kontenjanı ve diğer çocuk kontenjanları söylenebilir.

Yukarıda bulunan kontenjanlara ait puanları aldığınızda kazanabileceğinizi öngörebilirsiniz. Sınava girmeden önce PYBS kazanmak için kaç net yapmak lazım olduğunu öğrenmeniz hedefinize ne kadar yakın olup olmadığınızı da görebilmenize yardımcı olacaktır.

bursluluk sınavı kaç yanlışla kazanılır, bursluluk sınavını kazanmak için kaç yanlış gerekir, bursluluk sınavında kaç soru var, bursluluk sınavını kazanmak için kaç yanlış gerekir 2021, bursluluğu kazanmak için kaç yanlış gerekir 2021, bursluluk sınavında kaç soru var 2021, bursluluk sınavı puan hesaplama

Kontenjan Dağılımı:

1) Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının;

a) %10’u Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrencilere,

b) %5’i Bakanlığa bağlı resmî okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan ya da vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına,

c) %5’i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imamhatip ortaokul bulunmayan öğrencilere,

ç) %80’i (a), (b) ve (c) bentleri dışındaki diğer öğrencilere, ayrılır.

2) Birinci fıkradaki kontenjanlardan; (a) ve (c) bentlerinde belirtilen kontenjanların dolmaması hâlinde kalan kontenjan diğer öğrencilere ayrılan %80’lik kontenjana ilave edilir. Öğretmen çocuğuna ayrılan %5’lik kontenjanın dolmaması hâlinde ise kalan kontenjan öğretmen dışındaki Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı kadrolarında çalışan diğer eğitim personelin çocukları için kullanılır, buna rağmen dolmaması hâlinde kalan kontenjan %80’lik kontenjana ilave edilir. Başvuru şartları altındaki tüm maddeler için verilen beyanlar ve belgeler okul müdürünün, ilgili müdür yardımcısının ya da görevlendirilen bir müdür yardımcısının başkanlığında, en az 2 (iki) üye öğretmenden oluşan bir komisyon oluşturulacaktır. Bu komisyon tarafından, maddî durumları 2018 Malî Yılı için tespit edilen miktarı geçmeyen ve kontenjanla ilgili durumunu belgelendiremeyen öğrencilerin başvurularının incelenip gerekli düzeltmelerin yapılmasından sonra “diğer öğrenci” kontenjanından müracaatları sağlanacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınava katılan öğrencilerin İOKBS puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre hesaplanacaktır:
a. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucu tarafından okutulur.
b. İOKBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.
c. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.
ç. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.
d. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.
e. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.
f. Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.
g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.
ğ. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.
h. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdında hiç işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacağı gibi herhangi bir kontenjandan yerleştirme veya bursluluk hakkından da yararlanamayacaklardır.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10, 11 inci Sınıflar İçin TASP Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık Katsayıları Tablosu

TEST HayırTest AdıAğırlık Katsayıları
1Türkçe/Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Türk Dili ve Edebiyatı3
2Matematik3
3Fen Bilimleri3
4Sosyal Bilgiler/ Sosyal Bilimler3
TOPLAM12

Çıkmış Bursluluk Sınav Soruları İndir

5.6.7.8. Sınıf Bursluluk Deneme Sınavı İndir

NELER ÖĞRENDİK?

“Bursluluk sınavı kazanmak için kaç net gerekir 2021” üzerine 22 yorum

  1. baktım da yorumlar 2019’un mayıs ayında yazılmış ve bu yorum yazanlar içinde öğretmen olanlar da var. hey geri zekalılar;2019’da, 2018’de öğretmen çocuğu kontenjanı mı kaldı. resmen var ama fiilen yoktur, kaldırılmış.. diğer çocuk:466, öğretmen çocuğu:464 bu mu avantaj !!! önceki yıllarda diğer;450, öğretmen çocuğu;172 idi…mal öğretmenler bile bunu görmüyor da maaşlardan bahsediyor !…

    Cevapla
  2. Matematik hocaları böyle ana derslerdeki hocaların çocukları bu sınava giremez çünkü onlar ek ders yapıyorlar ve normal Öğretmenden daha fazla maaş alıyorlar yani resim veya müzik hocasının çocuğu bu sınava girebilir.

    Cevapla
  3. öğretmenin geliri düşük mesala resim veya teknoloji tasarım dersindeki hocalar diğer hocalardan düşük alıyor maaş olarak çünkü diğer öğretmenler ek ders yapabilir ve onlar genellikle çocuklarını bursluluk sınavına girdiremez çünkü yıllık maşları baya yüksek olur yorumlara bilmeden şeyler yazmışsınız ıq yok sizde.

    Cevapla
    • Arkadaşım bursluluk sınavını kazanmıştı velisi de matematik öğretmeni yıllardır da para aliyo hatta ilk seferde kazandı kimde Iq var gerçekten çok belli ediyorsun

      Cevapla
    • Ya boş yapmayın ya keşke öğretmen çocuğu olsaydım atsam kazanirdim be şu fani dünyaya bak

      Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.