Bursluluk sınavı kazanmak için kaç net gerekir 2018

PYBS Kazanmak İçin Kaç Net Yapmak Lazım

Öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun büyük bir emek vererek hazırlandığı PYSB sınavları her sene olduğu gibi bu senede büyük bir heyecan ile bekleniyor. İlgili sınava girme hakkı kazanan 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. Sınıfların kendi içinde girdikleri sınavlar ve alacakları puanlar değişiyor. Sınav başvuruları biten PYBS sınavı için son başvuru tarihi 8 Nisan olarak açıklanmıştı. Başvuruların tamamlanması ardından öğrenciler kaç puan aldıklarında ilgili okullara kayıt yaptırabileceklerini araştırmaya başladılar.

Lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilerin kendi branşlarından başka bir branşta okumaları mümkün değildir. Bu nedenle PYSB sınavında başarılı olsanız dahi kendi branşınız dışında başka bir branşı tercih edilemeyecek.

Bursluluk sınavını kazanmak için kaç net yapmak lazım?

İlgili sınavdan başarılı olabilmek için en az 80 net yapılması gerekir. Ayrıca bu ve üzerinde net yaptıktan sonra bazı kontenjanlara göre değişkenlik gösteren puan türlerine göre kazanma şansı arttırılabilir.

Aşağıda sınavda yapmanız gereken net soru miktarına göre alacağınız puanlardan bazıları örnek olarak verilmektedir. Öğrenciler aşağıda yazan örneklere göre hangi seviyede olduklarını ya da kazanıp kazanmayacaklarını öngörebilirler.

Bursluluk Sınavı Puanını Online Hesapla (tıkla)

Aynı net sayısını yaparak farklı kontenjanlara dâhilseniz kazanma ihtimalinizde artıyor. Bu kontenjanlar hakkında bilgi vermek gerekirse öğretmen çocuğu kontenjanları, okul yok kontenjanı, korumaya muhtaç çocuk kontenjanı ve diğer çocuk kontenjanları söylenebilir. Aşağıda 2014 yılına göre verilen kontenjan puanları bilgisine ulaşılabilir.

Yukarıda bulunan kontenjanlara ait puanları aldığınızda kazanabileceğinizi öngörebilirsiniz. Sınava girmeden önce PYBS kazanmak için kaç net yapmak lazım olduğunu öğrenmeniz hedefinize ne kadar yakın olup olmadığınızı da görebilmenize yardımcı olacaktır.

bursluluk sınavı kaç yanlışla kazanılır, bursluluk sınavını kazanmak için kaç yanlış gerekir, bursluluk sınavında kaç soru var, bursluluk sınavını kazanmak için kaç yanlış gerekir 2018, bursluluğu kazanmak için kaç yanlış gerekir 2018, bursluluk sınavında kaç soru var 2018, bursluluk sınavı puan hesaplama

<<<<<Çıkmış Bursluluk Sınav Soruları İnteraktif Çözün >>>>

5. SINIF BURSLULUK SINAV SORULARI ÇÖZ

6. SINIF BURSLULUK SINAV SORULARI ÇÖZ

7. SINIF BURSLULUK SINAV SORULARI ÇÖZ

9-10-11. SINIF BURSLULUK SINAV SORULARI ÇÖZ

HAZIRLIK SINIFI BURSLULUK SINAV SORULARI ÇÖZ

“Bursluluk sınavı kazanmak için kaç net gerekir 2018” üzerine 148 yorum

  1. bunlar doğru değil taban puan her sene değişiyor ve sınava girmeden bir taban puan çıkartamazsın mesela herkesin sınavı kötü olursa taban puanı düşer ama yüksek olursa artar anlatabildim mi? mesela benim ablamın girdiği sene baraj 450 imiş ben geçen sene 454 aldım kazanamadım baraj 466 ydı. yani her sene taban puan aynı değil neyse yarın bursluluk sınavı var onun için son tekrarları yapıcam bb.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.