Beş buçuk gün (5,5 gün) devamsızlık takdir teşekkür alınır?

5,5 gün devamsızlık yapılırsa takdir teşekkür veril mi?

Karnelerin alınmasına çok az bir süre kaldı. 18 Ocakta karneler dağıtıldıktan sonra öğrenciler tatile girecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk yarısının bitmesine çok az bir süre kala öğrenciler takdir- teşekkür belgesi hesaplamasına başladı bile.

Bilindiği gibi bir eğitim- öğretim yılında derslerinde, okul içinde gerekse okul dışında örnek olan başarılı öğrenciler bu başarı belgeleriyle ödüllendiriliyor.

Peki kaç gün devamsızlık yapılırsa takdir teşekkür verilmez?

Mevzuata göre ilkokul ve ortaokulda devamsızlık için herhangi bir sınır koyulmazken, yani devamsızlık sayısına bakılmaksızın derslerinde başarılı olan öğrenciler takdir veya teşekkür belgesiyle ödüllendirilir.

Lisede ise durum daha farklı. MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi

ile ödüllendirir.

Takdir mi yoksa Teşekkür mü alacaksınız öğrenmek için Tıklayın!

Buradan anlaşıldığı gibi lisede takdir teşekkür almak için kaç gün devamsızlık yapmamak gerekir? sorusuna cevap bulduk. lisede takdir teşekkür almak için 5 günden fazla devamsızlık yapmamak gerekir. Buna ek olarak derslerden gerekli başarıyı sağlamak ve davranış notunun 100 olması gerekir.

İlkokulda devamsızlık kaç olursa takdir teşekkür alınır sorusuna gelecek olursak ilkokulda devamsızlık sayısına bakılmıyor ve gerekli başarıyı elde eden öğrenciler takdir veye teşekkür belgesi almaya hak kazanıyor.

takdir teşekkür almak için kaç gün devamsızlık olmalı, kaç gün devamsızlık yapılırsa takdir teşekkür alınmaz, onur belgesi almak için kaç gün devamsızlık olmalı, belge almak için devamsızlık kaç olmalı, lisede takdir teşekkür için devamsızlık

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.