Bankadan Kredi Çekmek İçin Şartlar Nelerdir?

Bankadan Kredi Çekmek İçin Şartlar Nelerdir?

Bankalardan kredi çekme işleminin yapılabilmesi için belirli şartların sağlanması gerekmektedir. Bu yazımızda kredi çekmek için aranan şartlardan okuyucularımız için bahsettik.

18 Yaş Zorunluluğu

Kredi çekmek için 18 yaşın doldurulması gerekmektedir. Fakat bankalar yine de 20 yaşın altında bulunan vatandaşlara kredi vermemektedir. Bu noktada kişinin kredi kullanabilmesi için kefil ya da ipotek şartı aranmaktadır.

Kredi Notunuz

İster kredi ister kredi kartınız olsun daha önceki ödemelerinizin yasal bir takibe takılmadan zamanında yapılmış olması gerekmektedir. Kredi notunuz düşük olduğu takdirde adınıza kredi muhtemelen çıkmayacaktır.

Kredi Çekme İşleminde İpotek Verme

Kredi çekme işleminde tarafınızdan ipotek ve kefir göstermeniz istendiği takdirde eşinizin ve size kefil olan kişi ile birlikte onun da eşinin rızasının olması gerekmektedir.

Vade Süreleri

Banka tarafından verilen vade süreleri uygun olarak sadece kredi çekme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kişinin Gelir Durumu

Konut kredisi dışında diğer tüm kredilerde krediyi çeken kişinin gelir durumu baz alınmaktadır. Ailedeki diğer bireylerin geliri bu kapsamda değerlendirilmez. Fakat kredi çıkma noktasında kefil istendiği takdirde aile bireyleri gösterilebilir.

Gelir Beyanı – Belgesi

Aylık olarak iş yerinizden ne kadar maaş aldığınızı gösterir onaylı bordro vb. belgenin olması gerekir.

Bankaların genel olarak talepte bulunan kişilere kredi vermesi için birçok farkı unsur bulunmaktadır. Kredi notunuz ve aylık geliriniz bu durumda oldukça belirleyici bir etkendir. Aylık kredini tutarınızın maaşınızdan yüksek olması gibi bir durum örneğin söz konusu olamaz. Farklı bir gösterebileceğiniz geliriniz yoksa tabi.

Ayrıca birçok banka sigortalı çalışan kişilerin mesleklerine ve çalışma sürelerine göre de kredi işlemlerinde farklı davranışlar göstermektedir. Bu nedenle en doğru bilgiyi almak için kredi çekmek istediğiniz bankanın en yakın şubesine gitmeniz gerekmektedir.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.