Ay’da hayat var mı?

Ay’da hayat var mı?

Dünya’nın uydusu olan Ay, pek çok gizemi ile dikkat çekmektedir. NASA’nın süregelen çalışmaların sonucunda Ay hakkında birçok gerçek ortaya çıkmıştır.
Bilim insanları Ay’da yaşam olmadığını ve yaşam olmamasının temel sebebi olarak bir atmosferinin bulunmamasını göstermişlerdir

Eğer bir atmosferi olsaydı güneşten gelen ultraviyole ışınlarının bu atmosferden geçerken süzülmesi gerekirdi.

Atmosfer: Dünyamızı saran gaz tabakasıdır. Atmosferin en önemli görevi, güneşten gelen emilmesi ve gün içi sıcaklıkların dengelenmesidir. (Yandaki resimde Dünyamızı saran atmosfer tabakasının Güneşten gelen zararlı ışınları tutması gösterilmiştir.)

Güneş dünyamız için temel yaşam kaynağıdır. Yaşam kaynağı olmasına için zararlı ışınlar saçmaktadır. Dünyada bulunan atmosfer bu zararlı ışınları tutar ve canlılara zarar vermesini engeller. Ancak Ay’da atmosfer olmamasından dolayı güneş ışınlarının tümü Ay’ın yüzeyine ulaşır. Bu da canlı yaşamını olumsuz Ay’da hava bulunmadığından nefes almak mümkün değildir. Ay’da günbatımı yoktur.

Dünyamızda güneş battıktan sonra hava yavaş yavaş kararmaya başlar, oysa Ay’da gündüzken bir anda gece olur.
Ayın güneşi gören tarafının ısısı 180 derece olur ve iki hafta süren ay gününden sonra iki hafta sürecek ay gecesi başlayıp ısı yaklaşık yeryüzündeki herhangi bir yaşam formunun ayda canlı kalması mümkün değildir a -260 dereceye kadar düşer. Bu nedenle

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.