Atatürkçülüğün Türk toplumu için önemi

Herhangi bir şahsın, yaşadıkça memnun ve mutlu olması için lazım gelen şey, kendisi için değil kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır. Olumlu düşünen bir adam, ancak bu şekilde hareket edebilir. Hayatta tam zevk ve mutluluk, ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, mutluluğu için çalışmakta bulunabilir.

Bir insan böyle hareket ederken “Benden sonra gelecekler acaba böyle bir ruhla çalıştığımı fark edecekler mi?” diye bile düşünmemelidir. Hatta en mutlu olanlar, hizmetlerinin bütün nesillerce bilinmemesini tercih edecek karakterde bulunanlardır… “Memleketin ve milleti mutluluğunu düşünmekten çok kendini düşünür; o adamın değeri ikinci derecedir.

Esas kıymeti kendine veren ve mensup olduğu millet ve memleketi ancak kendi kişiliği ile ayakta tuttuğunu zanneden adamlar, milletlerin mutluluğuna hizmet etmiş sayılmazlar. Ancak kendilerinden sonrakileri düşünebilenler, milletlerini, yaşamak ve ilerlemek imkânlarına kavuştururlar.

Türk toplumu için çok önemli bir yere sahip olan Atatürkçülük: Devlet hayatını ve toplumun fikir hayatını kapsar. Milletin bugün ve gelecekte bağımsızlığını, huzur ve refah içinde olmasını amaçlar. Millet egemenliği esasına dayanır. Milli birlik ve bütünlüğe önem verir.

Yurtta ve dünyada barışın korunmasını amaçlar. Millete ve insanlığa hizmet etmeyi en büyük mutluluk sayar.

“Atatürkçülüğün Türk toplumu için önemi” üzerine 3 yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.