AÖL ve AÖO online sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Açık lise online sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Açık ortaokul online sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Bildiğiniz Açık öğretim kurumları AÖL ve AÖO 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları için çevirim içi  olarak 25 Şubat 2021 tarihinde saat 09.30 itibarıyla başladı.  Online çevirim içi sınav 1 Mart 2021 tarihi saat  23.59’a kadar devam edecek.

açık l
Açık lise online sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Birçok kullanıcı şu soruyu soruyor: Çevirim içi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Şunu belirtelim resmi bir açıklama yok. 1 Mart tarihinde de sı8nav olacağı için o tarihi kadar açıklanacağını düşünmüyoruz. Sınav sonuçları 2 mart tarihinden itibaren açıklanır. Bu durumda 2-7 Mart 2021 tarihleri arasında kesinlikle açıklanır. Sınav online olduğu için değerlendirme de uzun sürmez. Tek bir tuşla tüm öğrencilerin sınavları değerlendirilir.

Sonuçlara Nasıl İtiraz Edebilirsiniz?

1. Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınavın tamamlanmasından itibaren, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden ilan edilmesinden itibaren 5 (beş) takvim günü içinde; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve 4 Halk Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır. Öğrenciler belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır. Dilekçe ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

2. İtirazların değerlendirilmesinde e-İtiraz Modülüne (https://eitiraz.meb.gov.tr) giriş tarihi dikkate alınacaktır.

3. Sınav soruları/cevap anahtarlarına yapılan itirazlar ÖDSGM tarafından, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itiraz başvuruları BİGM tarafından sonuçlandırılarak öğrencilere bildirilecektir.

4. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan ya da sınava girmeyen öğrencilerin itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. 5. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/B maddesi uyarınca sınav uygulamasına, sorulara/cevap anahtarına ve sınav sonucuna yapılacak itirazlar, 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmayacaktır.

Sınavınız hangi şartlarda geçersiz olur?

Öğrencilerin sınavı;

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girmek,

b. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrencinin başkası adına soruları cevaplaması, öğrencinin sınavı teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme, vb.) duraklatması ya da sınavın güvenliğini ve akışını etkileyecek herhangi bir eylemde bulunması veya öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması,

c. Sınav kurallarının ihlal edilmesi,

ç. Öğrencinin, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında geçersiz sayılacaktır.

 

“AÖL ve AÖO online sınav sonuçları ne zaman açıklanır?” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.