Anneler Günü Tarihçesi

 

Daha önceki senelerde de olduğu gibi bu sene de, İstanbul’da bir çok mekan ve işletme Anneler Günü için hazırlıklarını tamamladı ve 12 Mayıs 2013 gününe denk gelen Anneler Günü’nde misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya hazır. Gerek oteller olsun gerekse cafeler ve restaurantlar, Anneler Günü’ne özel menüler, indirimler ve sürprizlerle bu özel günü aileleriyle birlikte kutlamak isteyenleri şimdiden heyecanla bekliyor.

Anneler Günü Tarihçesi

Reklam  Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.