Anne Sütünü Arttırmanın Yolları

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRMA YÖNTEMLERİ

Anne Sütünü Arttırmanın Yolları hakkında bilgi sahibi olan anneler bebeklerinin ihtiyacı olan besinleri tam olarak almaları ve daha sağlık bir şekilde büyümeleri anlamında büyük önem taşımaktadır.  Bebeklerin anne sütünü yeteri kadar almaları ileride karşılaşabilecekleri birçok enfeksiyonel rahatsızlık için önceden bağışıklık kazanış olmaları bakımından büyük bir önem taşımaktadır. Anne sütü annelerin çocuklarına verebileceği mucizevi bir gıdadır. İlk altı ay boyunca çocukların almaları şart olan anne sütünün birçok faydası bulunmaktadır.

Anne sütü sadece bebeğe değil aynı zamanda annenin de vücudundaki hücrelerin yenilenmesine olanak tanıyarak her iki tarafında faydalanmasını sağlayabilmektedir. Anne sütünün önemi bu kadar fazla iken bazı kişilerin sütünün yetersiz gelmesi ise son derece büyük bir sorun teşkil etmektedir.

Anne sütünü artırma yöntemleri hakkında bilgi verecek olursak,

Sütün artmasına katkıda bulunan yiyecekler

Sütün oluşabilmesi için gerekli olan en önemli etken durum dışarıdan yeteri kadar gıda takviyesinin olmasıdır. Fakat bazı gıdalar diğer gıdalara oranla daha çok süt oluşumuna neden olabilmektedir. Ayva, incir üzüm, dut ve armut gibi yiyecekler sütün miktarında gözle görülür bir artış sağlamaktadır.

Bu tür meyvelerin tüketilmesinde dikkat edilmesi gerekenler ise

Mümkünse bu meyvelerin kompostosunu yaparak tüketmek daha faydalı olacaktır. Bilindiği üzere annenin tükettiği gıdalardan kaynaklı olarak bebeğin sütüne gaz karışabilmekte ve bebeğin rahatsız olması söz konusu olabilmektedir. Komposto haline getirilen meyvelerin tüketilmesinde fazladan bir artının olduğu söylenebilir.

Anne sütü artırma yöntemleri arasında yer alan bir diğer sebep annenin içinde bulunduğu ruh halidir.

Annenin ruh hali

Annelilik zor bir iştir. Buda annenin stresli zamanlar geçirmesine neden olabilmektedir. Mutluluk seviyesinin artması annenin sütüne de etki eden bir diğer faktör olarak ele alınabilir.

Süt pompasının etkileri

Bebekler ilk doğduğu zaman yeteri kadar sütü iyi bir şekilde çekememektedirler. Süt genelde ihtiyaca göre doluluk göstermektedir. Süt pompası yardımı ile sütün bebeğe verilmesi boşalan memenin tekrardan süt dolmasına ve bunu ihtiyaca göre düzenlemesine neden olmaktadır.

Sebzelerin sütün artmasındaki yeri

Sadece kalsiyum kaynaklı olan yiyeceklerin sütün artmasına neden olduğu bilgisi doğru bir bilgi değildir. Maydanoz roka ve semizotu tarzı yiyeceklerinde sütün artmasındaki payı azımsanmayacak derecededir.

Protein değerlerinin korunması

Bebeğin beslenmesinden sorulu olan annenin süt vermesinden sonraki süreçte vücudunun harcayacağı gıda miktarı da artmaktadır.  Hal böyle iken annenin yeteri kadar protein ve vitamin içerkli besinlerden kendisi için gerekli olacak miktarda yararlanması gerekmektedir.  Yeteri kadar besinin vücuda alınması süttün miktarının artmasına büyük bir katkısı olacaktır.

Sıvı tüketmenin süte faydaları

İnsan vücudu su haricinde tükettiği her gıdayı tekrar su ile atar. Bu duruma su haricindeki diğer yiyeceklerde dahildir. Annenin sütünün oluşumundaki en önemli etmenlerden biriside suyu yeteri kadar almasıdır.

Düzenli uyku

Uyku her şeyde etkili olduğu gibi annelerin sütünde de etki göstermektedir. Annelerin doğum sonrası uyumaya pek vakti kalmaz. Aslında bütün sorunların temelinde yeteri kadar dinlenememek olduğu söylenebilir. Yeteri kadar dinlenildiği zaman ve düzenli bir uykuya sahip olunduğu takdirde sütünde düzene girerek yeteri kadar gelmesi gayet normal bir durumdur.

Anne Sütü Artıran Besinler

  • Su
  • Doğal İçecekler
  • Sütlaç
  • Yulaf
  • Havuç
  • Balık
  • Hurma
  • Sebzeler
  • Baklagiller
  • Çemen otu
  • Nohut
  • Tahin
  • Kuru meyveler
  • Rezene
  • İncir

Uyarı: Konuyla ilgili daha sağlıklı bilgi ve tedavisi için mutlaka uzman birine başvurmanız daha sağlıklı bir netice almanızı sağlayacaktır.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.