Akıllı Defter Nedir?

Akıllı Defter Nedir? Bu defterler gerçekten akıllı mı?

Çoğu zaman merak etmişizdir. Akıllı defterler elektronik mi? Tabletler gibi bir şey mi? Akıllı defter verilen soruları kendisi mi cevaplıyor?

Yok tabi öyle bir şey. Akıllı defterler elektronik değillerdir. Soruları da kendisi çözmüyor.

Peki nedir bu akıllı defter? 

Okul hayatımızda çoğumuz kullanmışızdır. Bu defterlerin içerisinde konu anlatımları , sorular, etkinlikler, alıştırmalar ve bazen de soruların örnek çözümleri yer alır. Akıllı defterlerin öğretmen ve öğrenciler için iki farklı versiyonu var.

Öğretmenler için akıllı defterlerde hem konu anlatımları hem de öğrencilere soruların alıştırma, problem ve etkinliklerin çözümleri de yer almaktadır.

Akıllı defter almak mantıklı mı?

Bir kere zaman konusunda müthiş bir kolaylık sağlıyor. Zamandan tasarruf sağlıyor. Örneğin öğretmen dersi sınıfta anlattıktan sonra akıllı defterde hazır olana alıştırmaları hemen aman kaybettirmeden öğrencilerle çözebiliyor veya ödev verebiliyor. Bu anlamda akıllı defter alınabilir.

İnternette araştırdığım kadarıyla bir çok akılı defter markası var. Akıllı defter alamdan önce dersi işleyen öğretmene sormakta varda var.

Sene başı eğitim öğretim başladığında bir çok öğretmen ve okul bu defterleri velilere aldırarak kullanmaktadırlar. Klasik defter yerine elbette daha faydalı. Öğrenciler burada farklı soru tiplerini görüyor. Farklı etkinliklerle dersi daha iyi kavrıyor. Marka belirtmiyorum . Sizler için Google’de bulduğum bir kaç örnek defter görseli paylaşıyorum.

 

 

 

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.