Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) Sınıf Geçme Şartları

SINIF GEÇME VE MEZUNİYET

Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt yaptıran öğrencilerin intibakları, getirdikleri öğrenim belgelerine göre Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Sitemi üzerinden yapılır. Bu intibaklara göre öğrencilerin sınıf ve dersleri belirlenir. Sınıf ve ders ataması belirlenen öğrenciler dönem sınavlarına katılır. Dönem sınavları sonucunda Açık Öğretim Ortaokulu’nda sorumlu olunan sınıf/sınıflara ait ders/derslerden başarılı olunması durumunda öğrenci mezun olur. Öğrencinin kaç dönem sınava gireceği getirdiği öğrenim belgesine göre belirlenir. Buna göre, Açık Öğretim Ortaokulu’na 5. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 4 dönem sonunda (yaklaşık 1,5 yılda), 6. sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 3 dönem sonunda (yaklaşık 1 yılda) , 7. sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 2 dönem sonunda (yaklaşık 8 ayda), 8. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 1 dönem sonunda (yaklaşık 4 ayda) mezun olabilir.  Açık Öğretim Ortaokulu’nda her dönem sınav sonucunda alınan puan o döneme ait “Yıl Sonu Başarı Puanı” olarak hesaplanır. Dönem sonunda öğrenci iki şekilde sınıf geçer veya mezun olur.

                  Doğrudan Geçme:

Dönem sınavlarında bulunduğu sınıfa ait bütün derslerden başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa geçmeye veya mezun olmaya hak kazanırlar. 

                 Ortalama İle Geçme:

Türkçe dersinden başarılı olmak şartıyla en fazla iki dersten başarısız olduğu halde, derslerin yıl sonu başarı puanlarının ortalaması en az 50,00 olanlar doğrudan bir üst sınıfa geçerler veya mezun olurlar. Yıl sonu başarı puanlarının ortalaması 50,00 veya yukarı olan öğrencilerin başarısız olduğu en fazla iki ders “Ortalama ile Geçti” sayılır. Ortalama işleminden yararlanmak için derslerin sınavlarına Açık Öğretim Ortaokulu’nda en az bir kez katılmış olması gerekir. Ortalama ile geçme puanını hesaplamak için Tıklayınız…

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.