Açık Öğretim Lisesi Askerlik Tecil Ettirme 2015-2016

askerlik tecil ettirme belgeleri, askerlik tecil ettirme son tarih, askerlik tecil ettirme şartları , askerlik tecil ettirme e devlet

Askerlik kanununda (1111 – 35 /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir. Açık Öğretim Lisesi öğrencisi olup, askerlik çağına gelmiş olan öğrencilerimiz, Halk Eğitim Merkezleri, Liseler ve Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yapan Anadolu Liselerinden (irtibat bürolarından) onaylı Ek.C2 belgelerini almak suretiyle, bağlı bulundukları askerlik şubelerine askerlik erteleme başvurusu yapabilirler.

askerlik-tecilÖğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik konumdaki öğrencilere Ek.C2 belgesi düzenlenebilir. Ancak belgenin kabulü Askerlik Şubelerinin sorumluluğundadır.

Öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik konumdaki öğrencilere Ek.C2 belgesi düzenlenebilir. Ancak belgenin kabulü Askerlik Şubelerinin sorumluluğundadır.

Askerlik tecil – Ek.C2 Formu indirmek için (PDF)

Askerlik tecil – Ek.C2 Formu indirmek için (PDF)

Öğrenci Durum Belgesi Doldurma Talimatı

  • 1) Öğrenci durum belgeleri öğrencilerin durumlarını askerlik şubelerine bildirmek amacıyla her yıl gönderilir.
  • 2) Öğrenci durum belgeleri tanzim eden makamlarca tarih ve sayı verilerek imzalanıp onaylanır.
  • 3) Öğrenci durum belgelerine, öğrencilerin okuduğu eğitim öğretim kurumunun adı ve adresi açık ve ayrıntılı olarak yazılır.
  • 4) Öğrenci durum belgelerinde yükümlülere ulaşılabilmeyi mümkün kılan güncel adresleri ve telefon numaraları yazılır.
  • 5) Derslere devam mecburiyeti ile hangi esasa göre eğitim öğretim yaptığı mutlaka doldurulur.
  • 6) Okula kayıt tarihi; Açık Öğretim Lisesi bilgi sisteminde öğrenci genel bilgileri menüsü altındaki dönem bilgilerinde bulunan kayıt tarihi yazılacaktır.

Ancak; ilk kayıt tarihi bilgisine erişilemeyen öğrencilerin okula kayıt tarihi bilgisi aşağıdaki tablodan alınarak yazılacaktır.

  • 7) Numara bilgisi olarak öğrencinin Açık Öğretim Lisesi öğrenci numarası yazılacaktır.
  • 8) Öğretim yılı, dönemi, öğrencilik durumu, okula kayıt tarihinden belgenin tanzim tarihine kadar dönem, dönem işlenecektir. (Örneğin: “2001-2002 1 aktif ” şeklinde)
  • 9) Açıklama bölümüne öğrenci aktif ve 12 dönem ve altında ise “Öğrencilik Hakkı Vardır” seçeneği işaretlenecektir. Öğrenci 13 ve üstü döneme sahip ise ” 13 ve üstü dönem öğrencileri, Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinin 26. maddesi gereğince, öğrencilik haklarından yararlanamaz(paso v.b), ancak öğrenimine devam eder”seçeneği işaretlenecektir.
  • 10. EK-C2 belgesi düzenlenirken, “Not” kısmına, öğrencinin geldiği örgün lisenin adı ve getirdiği tasdiknamenin tarih ve sayısı mutlaka yazılmalıdır.

Öğrenci, örgün liseye gitmeyip, ilköğretim okulu/ortaokul diploması/tamamlama belgesi ile Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt yaptırmışsa, yine “Not” kısmına, öğrencinin örgün liseye gitmediği, ilköğretim/ortaokul mezunu olarak kayıt yaptırdığı okulun adı, diploması/tamamlama belgesinin tarih ve sayısı belirtilmelidir.

“Açık Öğretim Lisesi Askerlik Tecil Ettirme 2015-2016” üzerine 2 yorum

  1. Merhabalar. Ben 4 yıllık açık öğretim lise okuyorum 2 senesi dolmak üzere ve 31/12/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. ÖĞRENCİLİĞİ SONA ERDİĞİ TAKDİRDE, 2 AY İÇERİSİNDE EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE MÜRACAAT ETMESİ GEREKMEKTEDİR. diyor fakat benim öğrenciliğim daha bitmedi 2 yıl doldu geri kalan 2 yılı ne yapacağım askerlik şubesine mi gitmem gerekiyor yoksa otomatik tecil ediyorlarmı erteliyorlar mı kafamda soru işaretleri var. cevaplarsanız sevinirim.

    Cevapla
  2. Merhabalar.18.03.1997 Doğumluyum açık lise de okuyorum 13.dönem öğrencisiyim tecil yapabilirler mi. Daha önce öğrenci durum belgesi ile tecil ettirmeye gittim 12. Dönem yazıyordu yeni dönem e ait 2016-2017 dönemi yazılı belge lazım dediler bugün aldım kâğıtta 13.dönem yazıyor ve öğrenci hakkını yararlanamaz yazıyor yine de tecil hakkım varmıdır cevaplarsınız sevinirim teşekkürler.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.