Açık Lise AÖL 1. dönem soru ve cevapları 7-8 Aralık 2019

7-8 Aralık 2019 AÖL 1. dönem soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Son zamanların en çok merak edilen haberlerinden birisi de Açık Öğretim Lisesi 1. dönem soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı yönünde.  7-8 Aralık AÖL 1. dönem soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak diye merak edenler yazımızın devamını okuyabilirler.

1. Dönem AÖL sınav sonuçları şu an gündemi en çok meşgul eden konulardan birisi. Örgün eğitim imkanı olmayan kişilerin girmiş oldukları AÖL sınavında geçer not alıp almadıkları merak konusu olmaya başladı. Eğitimler için önemli olan sınavda kim ne kadar puan aldı kimler geçer not aldı tüm bunlar yayınlanacak olan sınav sonuçlarından sonra netlik kazanacak.

Eğitim-öğretim hayatında önemli bir yeri olan açık öğretim liseleri liseyi örgün olarak okuma imkanı olmayan kişiler için önemli bir fırsattır.

7-8 Aralık 1. dönem AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Açık Öğretim Lisesine giren binlerce öğrenci için merak konusu olan sınav sonuçları büyük bir ihtimalle aralık ayının sonunda açıklanacak. AÖL 1. dönem sınav sonuçları http://aolweb.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak.

Sınav sonuçları diğer sınavlarda olduğu gibi online aracılığıyla duyurulmaktadır. Türkiye genelinde hangi sınavla ilgili olursa olsun öğrenciler merak ettikleri sınav sonuçlarını online olarak öğrenmek durumundadır. Binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşen ve eğitim hayatları için oldukça önemli olan AÖL sınav sonuçlarını merak eden kişiler belirtmiş olduğumuz adrese giriş yaparak sınav sonuçlarını görebilirler. Ne kadar doğru ve yanlış yaptıklarını, kaç net aldıklarını öğrenciler ayrıntılı bir şekilde sistemde görebileceklerdir. Böylece nerede hata yaptıklarını ve hangi konularda eksik kaldıklarını fark edebilecekler ve bir sonraki sınavda eksiklerini tamamlayarak daha iyi bir sonuç elde etme şansına sahip olabileceklerdir.

7-8 Aralık AÖL 1. Dönem Soru ve Cevapları

1. Oturum Soru Kitapçığı İçin Tıklayınız

2. Oturum Soru Kitapçığı İçin Tıklayınız

3. Oturum Soru Kitapçığı İçin Tıklayınız

Sınava gireceğim yeri nasıl tespit edebilirim?

Sisteme öğrenci numarası ve şifresi ile girilerek çalışma takviminde belirtilen sürelerde sınav giriş yeri seçilir. Her sınav öncesi öğrenci sınav giriş yerini değiştirebilir. Özellikle taşınma, askerlik, terhis vb. nedenlerle adresin değiştiği durumlarda sınav merkezinin değiştirilmesi gerekmektedir. Sınav merkezini değiştirmeyen öğrenci bir önceki seçtiği sınav merkezinde sınava girmeye devam eder.

Sınav günü yanıma hangi belgeleri almalıyım?

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

NOT: Size verilen cevap kâğıdının adınıza düzenlenmiş olmasına dikkat ediniz.

Sınavlarda yanlış cevaplar doğru cevapları etkiler mi?

Hayır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Diğer bir ifade ile yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez.

Sınav sonuçlarımı nasıl öğrenebilirim?

Sınav sonuçlarınızı sisteme kullanıcı adınız ve şifreniz ile girip sınav sonuçları kısmından öğrenebilirsiniz. Dönem dersleri kısmından da önceki bütün sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 147 çağrı merkezini arayarak ta sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Sonuca İtiraz Dilekçe Örneği için tıklayınız

Soruya İtiraz Dilekçe Örneği için tıklayınız.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.