2020-2021 AÖF Dikey Geçiş Duyurusu

2020‒2021 ÖĞRETİM YILINDA ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) KESİN KAYIT DUYURUSU

E-KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ:

ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavı (DGS) sonucunda Üniversitemize bağlı örgün eğitim yapan Fakültelere/Devlet Konservatuvarına yerleştirilen adaylar, kayıtlarını 09-13 Ekim 2020tarihleri arasında e- devlet üzerinden e-kayıt yolu ile yapabileceklerdir.

Elektronik kayıt (e-kayıt) yaptırmak isteyen öğrenciler (şayet yoksa) PTT şubelerinden e-devlet şifresi almak zorundadırlar. Daha sonra “https://www.turkiye.gov.tr/” adresinden sırasıyla ehizmetler/Eğitim/Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başlığı altında bulunan “Üniversite EKayıt” seçeneği aracılığı ile kayıt işlemini gerçekleştirebileceklerdir.

• E-kayıt yapanların Üniversitemize başvurarak tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
• Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerden belge istenmemektedir.
• Öğrencilerimiz, e-kayıt işleminin ardından ders kayıtlarını yaptırarak eğitim-öğretime başlayabileceklerdir.
• Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Üniversitemize gelerek kayıt yaptıracaklardır.

E-KAYIT YAPTIRAMAYAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ:
E- Kayıt yaptıramayan öğrencilerin kesin kayıtları 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında ilgili fakültelerdeki veya yüksekokullardaki kayıt bürolarında mesai saatlerinde yapılacaktır.

İstenen Belgeler:
1) Adayın 2020-DGS Sonuç Belgesi.
2) Adayın mezun olduğu ön lisans kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.
3) Transkript.
4) Ders İçerikleri.

Önemli Notlar:
1) Adayın elektronik kayıt yoluyla ya da bizzat başvurarak kayıt yaptırması gerekmektedir. Postayla kayıt yapılmaz.
2) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
3) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
4) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday, herhangi bir hak iddia edemez.
5) Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran aday hakkında yasal işlem yapılacaktır.
6) Adaylar mezun oldukları/daha önce öğrenim gördükleri Yükseköğretim Kurumlarında başarılı oldukları dersler için kredi ve not transferi talebinde bulunabilirler. Kredi ve not transfer talebinde bulunacak öğrenci (hazırlık sınıfı öğrencisi dâhil), kredi ve not transferine esas oluşturacak belgeleri bir dilekçeyle kesin kayıt yaptırdığı ilk dönemin/ilk öğretim yılının derslerinin başlangıcından itibaren 2 hafta içinde birimine vermek zorundadır.
7) Öğrenci numaranız T.C. kimlik numaranızdır. Öğrenci kimlik kartınız hazırlanıncaya kadar e-devlet üzerinden öğrenci belgenizi alabilirsiniz.
8) Bildirdiğiniz “cep telefonu” ve “e-mail” adresinize Üniversitenin güncel haberleri, önemli duyuruları ve gerektiğinde internet hesabı şifreniz gönderilecektir. Lütfen iletişim bilgilerinizi bu doğrultuda güncel tutunuz.

NOT: Açıköğretim sistemiyle eğitim veren Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarını kazanan adayların kesin kayıt tarihleri daha sonra duyurulacaktır. Kayıtla ilgili duyuru “https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim” web adresinden ilan
edilecektir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.