Sınavlarda Yüksek Puan Almanıza Yardımcı Olacak 3 şey

Sınavlarda Yüksek Puan Almanıza Yardımcı Olacak 3 şey

Sınavlar ne yazık ki geleceğimizi belirlemeye devam ediyor ancak endişe etmeyin hayatımızın da sonu değil. Kendinizi geliştirebileceğiniz birçok farklı alan ve meslek kolu olduğunu da unutmamak gerekiyor. Konuyu daha fazla dağıtmadan ana başlığa dönelim ve size artı değer sunacak 3 unsura da hep birlikte göz atalım.

Yüksek Motivasyon

Sınavlarda yüksek puan almak için tek başına yeterli olur mu? Tabii ki hayır ancak olmazsa olmaz detaylardan biri olduğunu da unutmamak gerekiyor. Donanımsal olarak yeterli olabilirsiniz. Farklı soru tiplerine hakimiyetiniz de göz kamaştırıyor olabilir ancak motivasyon olmadığı takdirde ne yazık ki sınav stresi daha üst düzey seviyelere taşınacak ve başarısızlığı getirecektir.

Başarılı bir öğrenci olmanın yanında motivasyonu yüksek bir birey olarak hazırlanmanız gerekiyor. Motivasyonunuzu arttıracak sosyal faaliyetler ya da benzeri hobiler ile birlikte süreci daha kusursuz bir şekilde atlatmak mümkün. Arkadaşlar tek başına ders çalışmak, ezber yapmak ya da konulara hakim olmak emin olun yeterli olmayacaktır. Fiziksel ve zihinsel olarak her anlamda hazır durumda olmanız gerekiyor. Bu konuda sorun yaşıyorsanız eğer rehberlik öğretmenlerinizden yardım alabilirsiniz. Psikolojik olarak iyi hissetmenize yardımcı olacak ve bu konudaki taleplerinize de doğrudan yanıt vereceklerdir.

Konu ve Soru Tiplerine Hakimiyet

Eksik konularınız mı var? Peki o halde neden soru çözmeye devam ediyorsunuz? Yapmanız gereken öncelikli şey kesinlikle eksik konuları tamamlamak olacaktır. Konuları tamamlamaya başladığınız andan itibaren kendinizi daha donanımlı ve daha hazır hissedeceksiniz. İşte şimdi bol bol soru çözebilirsiniz ve farklı soru tiplerine de hakim olmanız gerekiyor.

Başarılı öğrencilerin sınav süreci hikayelerini dinlerseniz eğer ne demek istediğimizi daha iyi anlamış olacaksınız. Konu ve soru tiplerine hakim olmak gerçekten önemli ve sınavdaki başarınızı da doğru orantılı olarak etkileyecektir.

Sosyal Faaliyetler

Ders çalışarak ya da eve kapanarak başarı elbette gelir ancak zihinsel olarak ne kadar yorgun olacağınızı da bir düşünün. Sosyal faaliyetleri ve sevdiğiniz etkinlikleri bu süre zarfında geri plana atamazsınız. Tam aksine daha fazla ilgilenmeli ve kendinize de zaman ayırmalısınız.

Motivasyonu arttıracak unsurlardan bir tanesi de budur. Eve kapanmak yerine ders aralarında kendinize de vakit ayırın ve hafta sonunu mutlaka değerlendirin. Bu sayede ders çalışma eylemi çok daha başarılı ve sağlıklı bir sürece dönüşecektir.

Notlar

Bahsi geçen 3 detay elbette önemli ancak yine yeterli değil. Sınav dönemi, stres ve kaygı dolu süreçlerden bir tanesidir ve bu süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatabilmek adına komplike hareket etmeniz gerekiyor. Arkadaşlar kimse sizden eve kapanmanızı ya da üst düzey bir başarı ile sınavlardan ayrılmanızı beklemiyor.

Bunu bir hayatta kalma meselesi olarak gördüğünüz takdirde ne yazık ki başarı gelmeyecektir. Bir süre sonra sizler de kaybetmeye başladığınız ve kendinize zihinsel olarak zarar verdiğinizi daha net bir şekilde anlayacaksınız.

Sınav döneminde ebeveyn ve eğitimci desteğinin de büyük bir önem taşıdığını unutmamak gerekiyor. endişeli ya da panik ortamında bulunmak yerine daha sağlıklı bir ders çalışma ortamı ve sınav süreci yaratabilirsiniz. Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi ihtiyaç duyduğunuz her an hiç tereddüt etmeden eğitimcilerden yardım alın. Rehberlik öğretmeniniz çalacağınız ilk kapı olsun ve bu süreci birlikte daha verimli bir şekilde atlatabilirsiniz. Size her daim güveniyoruz ve en iyisini yapabileceğinizden hiçbir zaman şüphe duymadık.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.