8. sınıf bursluluk sınavı soru ve cevapları 2019

8. sınıf bursluluk sınavı soru ve cevapları 2019 :  8. sınıf PYBS bursluluk sınavına giren öğrencilerin gözü 2 haziran bursluluk sınav sorularına çevrildi. MEB tarafından her yıl düzenlenen İOKBS sınavı daha önce PYBS olarak biliniyordu. 8.sınıf bursluluk sınavı soruları 2019 haberimizin devamında.

Bilindiği gibi 5,6,7,8,9,10 ve 11.sınıflar için her yıl düzenlenen bursluluk sınavına katılan öğrencilerin hedefi burs kazanmak.

8. sınıf bursluluk sınav soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak? Geçen sene yapılan bursluluk sınavı 3 Haziranda yapılmış, sorular ve cevap anahtarı ise 6 Haziranda yayımlanmıştı.Buradan yola çıkarak 2 Haziranda yapılacak bursluluk sınavı (İOKBS) sınav sorularının en geç 10-14 Haziranda yayımlanmasını bekliyoruz.

8. Sınıf A Kitapçığı İçin Tıklayınız

8. Sınıf B Kitapçığı İçin Tıklayınız

 2019 Bursluluk Sınav Puanını Hesapla

Bursluluk Sınavı Kontenjan Dağılımı Nasıldır?

Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının;

  • %10’u “Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler”e,
  • %5’i Bakanlığa bağlı resmî okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan veya vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına,
  • %5’i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imam hatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere,
  • %80’i (a), (b) ve (c) bentleri dışındaki diğer öğrencilere ayrılır.

Bursluluk sınavında hangi derslerden soru sorulmaktadır?

5.6.7. sınıflarda Türkçe,Matematik,Fen Bilimleri,Sosyal Bilgiler derslerinde soru sorulmaktadır. 8. sınıfta Türkçe,Matematik,Fen Bilimleri, inkılap tarihi ve din kültürü derslerinden soru sorulmaktadır. Liselerde ise Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) derslerinden sorular sorulmaktadır.

Bursluluk sınavında yanlışlar doğruları götürüyor mu?

Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. PYBS’de her derse ait testlerde adayın yanlış cevaplamış olduğu soru sayısının üçte biri, ilgili teste ait doğru sayısından çıkarılarak adayın ilgili dersten alacağı ham puan elde edilmektedir.

Bursluluk Sınavı Nasıl Uygulanıyor?

Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır

Bursluluk Sınavında Derslerinin Katsayıları

İOKBS’de Ağırlıklı Standart Puan Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık Katsayıları şöyle: Türkçe 3, Matematik 3 , Fen Bilimleri 3, Sosyal Bilgiler 3 şeklinde bir katsayıya sahip.

PYBS Sınavına nasıl itiraz edilebilir?

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar; soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.