8 Ocak 2013 salı kar tatili olan iller

KARS:

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada elverişsiz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personellerin 7-8 Ocak günleri idari izinli sayılacakları bildirildi.

Ayrıca il genelinde faaliyet gösteren bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 7-8 Ocak günleri eğitime ara verileceği ve okulların Çarşamba günü eğitimlerine devam edecekleri kaydedildi.

TUNCELİ

Tunceli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 4 ilçede okullar 2 gün, 1 ilçede ise 3 gün süreyle tatil edildi.

Tunceli’de iki günden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle, İlSağlık Kurulu’nun aldığı karar gereği, il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar ile Ovacık, Pülümür, Nazımiye ve Hozat ilçelerinde yarından itibaren iki gün tatil edilirken, Mazgir ilçesinde ise yarından itibaren 3 gün süreyle tatil edildi.

Ayrıca kar yağışı nedeniyle engelli ve hamile kamu personelinin de iki gün idari izin verildiği belirtildi.

VARTO

Muş’un Varto ilçesinde okullar 2 gün süre ile tatil edildi.

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeni ile Varto ve bağlı köylerde okullar Pazartesi ve Salı günü için tatil edildi.

Varto Kaymakamı Tahir Şahin, aşırı kar yağışı dolayısı ile okulları 2 gün süre ile tatil ettiklerini açıklayarak, cumartesi günü başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini açıkladı. Şahin, kar yağışının durması halinde eğitim ve öğretimin Çarşamba günü yeniden başlayacağını söyledi.

ERZİNCAN

Erzincan’da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde bir gün, Erzincan Üniversitesi’nde ise 2 gün eğitime ara verildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, il genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Erzincan il merkezi ile Tercan, Otlukbeli, Kemaliye, İliç ve Çayırlı ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün, Erzincan Üniversitesi’nde ise bugün ve yarın eğitime ara verildi.

BİTLİS

Bitlis’te, olumsuz hava şartları nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

Edinilen bilgiye göre, kentte etkili olar kar yağışı nedeni il merkezindeki ilk ve ortaöğretim okullarının bugün ve yarın için tatil edildiği belirtildi.

TATVAN

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis ve ilçelerinde 3 gündür devam eden kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle Tatvan merkez birinci kademe ve merkeze bağlı köylerde pazartesi ve salı günü için okulların tatil edildiğini söyledi. Kaymakam Erkan, Tatvan merkezde ikinci ve üçüncü kademe okullarda ise eğitime devam edildiğini kaydetti. Erkan, tatil süresinin hava şartlarına bağlı olarak yapılacak olan değerlendirmenin ardından uzatılabileceğini ifade etti.

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Bingöl, Gümüşhane, Hakkari, Muş’ta 1, Tunceli ve Kars’ta ise okullar kar nedeniyle 2 gün tatil edildi.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.