7.Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır?

7.Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama Nasıl Yapılır?

Her eğitim öğretim döneminin sonu yaklaşınca, öğrenciler takdir ve teşekkür gibi hesaplamaları yapmak zorunda kalıyor. Yedinci sınıfta okuyan kişiler de yine anı şekilde bu hesaplamayı yapmak isteyebilir.

7.sınıf takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır sorusuna cevap verdiğimiz bu yazımızı takip ederek, hangi belgeyi alabileceğinizi kolayca hesaplayabilirsiniz.

Ancak eski ve yeni olmak üzere iki farklı sistemin olması öğrencilerin kafasını karıştırıyor. Doğru bir hesaplama işlemi yapabilmek için yeni sistemden haberdar olmak zorundasınız.

Eski Sistemde Farklıydı

Eski sistemde 7. sınıf takdir teşekkür hesaplama şöyle yapılıyordu, kişiler 4 ya da 5 aldıkları dersleri topluyor ve ders saatine bölüyordu. Örneğin bir kişinin karnesinde sekiz tane 4 notu ve 2 iki tane 5 notu varsa, bunların tamamının toplamı 42 ediyordu. Kişiler 42’yi haftalık ders sayısı olan 10’a bölerek, 4,2 ile teşekkür almaya hak kazanıyordu.

Yeni sisteme göre ise takdir ve teşekkür hesaplaması bu şekilde yapılmıyor. Yedinci sınıf iseniz ve takdir teşekkür hesaplaması yapmak istiyorsanız aşağıdaki sistemi dikkate almanız gerekiyor.

Aşağıda yazılı sistem yeni sistemdir ve şimdilerde takdir teşekkür hesaplamak isteyenler, bu yeni not hesaplama sistemini kullanmalıdır.

Yeni Sistemde Ders Notlarının Boyutu Önem Taşıyor

Eski sistemde genel olarak kişinin 4 ya da 5 puanlaması önem taşıyordu. Fakat yeni sistemde, kişilerin yüzlük olarak aldığı notlar önem taşıyor.

7.sınıf takdir teşekkür hesaplama motorunu kullanmadan hesaplama yapmak isteyen kişiler, öncelikli olarak her ders saati ile her dersin dönem notunu çarpacaklar. Elde edilen çarpımları ise birbirleri ile toplayacaklar.

Bütün bu işlemlerden elde edilen toplam puan, ders saati toplamına bölünecek. Bu bölümden ortaya çıkacak olan yüzlük sonuç, 4 ya da 5 notuna göre çevrilecek.

Bütün bu işlemler sonuçlandığında eğer karşınıza 4 notu çıkıyorsa, teşekkür almaya hak kazanacaksınız demektir. Ancak karşınıza çıkan not 5 ise, bu kez almaya hak kazandığınız belgenin adı takdir belgesi olacak.

Bu sistemle bir hesaplama yaptığınızda aynı zamanda takdir belgesini ne kadar farklı kaybetmiş ya da kazanmış olduğunuzu görmüş olacaksınız.

Hayal Kırıklığı Yaşamamak İçin…

takdir teşekkürGünümüzde birçok öğrenci ve velisi, eski takdir teşekkür hesaplama sistemini kullanarak bir hesaplama işlemi gerçekleştiriyor.

Bu işlem sonrasında, yıl sonu geldiğinde ve öğrenciler karne aldığında ortaya hayal kırıklıkları çıkabiliyor. Bu hayal kırıklığının yaşanmaması için hesaplama yazımızda anlatıldığı şekliyle yapılmalıdır.

Eski sistemi kullanarak belge hesaplaması yapan kişiler, büyük ihtimalle yanlış sonuçlara ulaşacaktır. Bu yanlış sonuçlara ulaşmamak için yüzlük sistem üzerinden hesaplama yapmanız gerekir.

Yüzlük hesaplama sonrasında ortaya çıkacak olan sonuç doğru sonuç olacaktır. Bu sonuç sizin hangi belgeyi alacağınızı tam ve doğru olarak belli edecek ve ortaya koyacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.