6.sınıf fen ve teknoloji 2.dönem 3.yazılı ve cevapları 22 Mayıs 2013

Yazılının Görselli ve Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

2012-2013 ÖĞRT. YILI K.M.K. İ .Ö.O FEN ve TEK 6.SNF 2.DN 3. ORTAK YAZILISI

1.

Tanecik modelleri şekildeki gibi olan I,II ve III maddelerinde
ısının yayılması aşağıdakilerden hangisindeki gibi olabilir?
I II III
A) ışıma iletim konveksiyon
B) iletim konveksiyon ışıma
C) konveksiyon ışıma iletim
D) iletim ışıma konveksiyon

2. K N N
K ve L ışınları düz aynalara şekildeki gibi gelmektedir. Buna göre K ışınının yansıma açısının, L ışınının yansıma açısına oranı kaçtır?

A) 1/2 B) 1 C) 2 D) 3

3.

Bir öğrenci yandaki gibi hazırladığı düzenekle tohumların çimlenmesini göstermek istiyor. Ancak tohum çimlenmiyor. Öğrencinin tohumun çimlenmesini sağlamak için, düzenekte aşağıdaki değişikliklerden hangisini yapması gerekir?

A) Kabın ağzını hava almayacak şekilde kapatmalıdır.
B) Düzeneği karanlık bir yere koymalıdır
C) Toprak içerisine doğal gübre koymalıdır.
D) Kuru toprak yerine nemli toprak kullanmalıdır

4.

Yukarıda dallanmış ağaç etkinliğinde okuduğu cümle Doğru ise (D), Yanlış ise (Y) yönünde ilerleyen Elif okuduğu cümleleri doğru yorumladığına göre, hangi simgeye ulaşır?

A) Kare B) Daire C) Üçgen D) Yıldız

11,
Isı Kaynağı
Birbirlerine perçinlenmiş X, Y, Z balmumlarının bulunduğu K, L ve M çubukları özdeş ısıtıcılarla ısıtıldığında önce X, sonra Y, sonra da Z mumu düşüyor. K, L, M metal çubuklarının ısı iletkenliklerini sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

A) K>L>M B) L=M=K C) L>K>M D) M>L>K
12.

13. I. Ses maddesel ortamlarda yayılır
II. Ses bir titreşim sonucudur
III. Ses bir enerji çeşididir

Yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) I – II – III B) I – II C) II – III D) I – III

14 .Bir araç 100 m yolu 20 s’ de almaktadır. Buna göre bu aracın sürati kaç m/s’ dir?
a) 2 m/s b) 5 m/s c) 10 m/s d) 20 m/s
15. Ses dalgalarının bir yüzeye çarparak yön değiştirmesine sesin yansıması denir.
Buna göre,aşağıdakilerden hangisinde sesin yansımasından yararlanılmaz?

A) Deniz,göl ve okyanusların derinliklerinin hesaplanmasında
B) Denizlerdeki balık sürülerinin yerinin bulunmasında
C) Görme duyuları zayıf olduğu halde yarasaların çevrelerini algılamaları
D) Gezegenler arası uzaklığın hesaplanmasında
5.

Sürat – zaman grafiği şekildeki gibi olan hareketli için Sezer aşağıdaki açıklamalardan hangisini yaparsa yanlış olur?
A) Sürati 6 m/s’ dir. B) Sabit süratle hareket etmiştir.

C) 12 sn hareket etmiştir. D) 50 m yer değiştirmiştir

6.

Yukarıda üç farklı maddenin yapı modelleri verilmiştir.Buna göre I, II ve III ile numaralandırılmış maddeler hangi seçenekte belirtilen maddelere ait olabilir?
I II III
A) Hava Su Tahta
B) Tahta Su Tahta
C) Tahta Hava Su
D) Su Tahta Hava

7. Yandaki devrede sürgü 2 yönünde çekilmektedir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
1 2

A) Devrenin direnci artar. B) Ampulden geçen akım artar. C) Reostanın üzerinden geçen akım azalır D) Ampul daha sönük yanar

8.
Şekildeki A cisminin ağırlığı 9N ise; B cisminin ağırlığı nedir?
( Dinamometreler aynıdır )

A) 14 B) 12 C) 15 D) 20

A B

9. I. Kanımızda en fazla kan pulcukları bulunur.
II. Alyuvarlar kana kırmızı rengini verir.
III. Akyuvarlar oksijen taşınmasında görevlidir.
IV. Vücudumuza mikrop girdiği zaman akyuvarların sayısı artar.
Yukarıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

A) I -II B) I-II- III C) I-III D) II- IV

. 10. İnsan kalbi kaç odacıklıdır ?

A- 1 B- 2 C- 3 D- 4

16.
.

17 Aşağıdakilerden hangisi kimyasal değişmedir?

A-Suyun donması B-Camın kırılması
C-Suyun buharlaşması D-Elmanın çürümesi
18.

Şekilde iki farklı canlıya ait hücreler verilmiştir.
Aşağıdaki olaylardan hangisi bu hücrelerden sadece birinde
gerçekleşir?

A) Besin yapma B) Dış ortamla madde alışverişi yapma

C) Enerji üretme D) Besin atıklarını depolama
19. Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemini oluşturan yapı ve organlardan değildir?

A) Akciğer B) Alveol C) Bronş D) Kalp
20. Vücudun mikroorganizmalara karşı savunma gücünü arttırmak için kullanılan yöntemlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Serum hastalık anında uygulan bir yöntemdir.
B) Aşı etkisi zayıflatılmış mikrop içerir.
C) Antibiyotikler virüsleri öldürmek için kullanılır.
D) Mineral ve vitaminler düzenli olarak alınmalıdır.

www.sorubak.com
ADI SOYADI:
NO: SINIF:

 

CEVAP ANAHTARI (A)
1 B 11 A
2 A 12 B
3 D 13 A
4 A 14 B
5 D 15 D
6 C 16 A
7 B 17 D
8 B 18 A
9 D 19 D
10 D 20 C

 

Yazılının Görselli ve Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

BENZER YAZILAR

3 Responses

  1. Doğan dedi ki:

    Görselli halini indirmek için TIKLAYINIZ yazıyor ona tıklayın ve indirin.

  2. neyse ne dedi ki:

    sitedeki sorular güzel ama şekiller NEREDE ?

  3. başak özen dedi ki:

    bu çok saçma kötü bir test şekilli soru var ama şekil yok çoooookkkkkkk saçma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.