5. Sınıf Matematik Sayı ve Şekil Örüntüler Testi Çöz

Örüntüler konusu aslına bakarsanız ilkokul 1. sınıftan başlayarak öğrendiğiniz bir konu. İlkokulu bitirdikten sonra ortaokul 5. sınıfın ilk döneminde karşılaşacağınız bir konu. Oldukça basit bir konu. Derste konuyu öğrendiyseniz 5. Sınıf Matematik Sayı ve Şekil Örüntüler Test Çöz bölümümüze eklediğimiz ilgili testler çözerek pekiştirme yapabilirsiniz.

Örüntü kelime olarak belirli bir kurala göre düzenli tekrar eden sayı veya şekiller dizisidir. Burada ister şekil olsun isterseniz sayı olsun bir dizinin örüntü olabilmesi için mutlaka belirli bir düzende tekrar etmesi gerekiyor.

Örneğin sayılarda bir kaç örüntü örneği verecek olursam;

Örnek-1: 3-6-9-12-15-18-21-……. Bu bir örüntüdür. Çünkü 3’er artarak devam ediyor. Belirli bir düzen var.

Örnek-2 : 9-12-11-14-13-16-15…. Bir örüntüdür. 3 artıktan sonra 1 azalarak devam ediyor.

Örnek- 3 : 5-9-26-7-16-9 Bu bir örüntü değildir. Çünkü belirli bir düzen içerisinde artmıyor veya azalmıyor.

Şekil örüntüleri de sayı örüntüleri gibi belirli bir düzende artar veya azalırlar. Aşağıda sizler için iki adet şekil örüntüsü örneğini verdim.


İlk örüntüde şöyle bir kural var. Üstteki sayılar birbirleriyle çarpıldıktan sonra çıkan sonuç tekrar iki ile çarpılıyor. Örneğin 4×5=20 20×2=40 bulunmuş.

İkinci örüntüde ise alt üçgendeki sayılar 4’er 4’er artmış. Üstteki üçgen alttaki üçgenin iki katı şeklinde bir değer almış.

Konuyu kısaca özetledim. Derste öğrendiklerinizi şimdi pekiştirmenin tam vakti. 5. sınıf örüntüler testi çöz ile hem deste öğrendiklerinizi pekiştirecek hem de değerlendirme fırsatı yakalamış olacaksınız.

Her bir testimiz 12 seçkin sorudan oluşturuldu.

5. Sınıf Matematik Örüntüler Testleri Çöz

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.