2013 Üniversite ek yerleştirme başvurları nasıl yapılacak?

2013 üniversite tercih tarihleri2013-ÖSYS’de Merkezì Ek Yerleştirme için tercih yapmak isteyen adayların yapacakları işlemler aşağıda sıralanmaktadır.
a) 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunun edinilmesi: 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden görülebilir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.
b) Tercih işleminin nasıl yapılacağının belirlenmesi:

2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi;
– Başvuru Merkezlerine başvurularak (Başvuru Merkezine giderken doldurulmuş Tercih Formunuzu ve nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportunuzu yanınızda bulundurunuz. Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır.)

T.C. Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak yapılabilir.
2013-ÖSYS merkezî genel yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ek yerleştirmede de Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır.

Açıklanan yöntemler dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). İnternet kullanımında deneyimi bulunmayan veya yanlış yapmaktan çekinen adayların tercih bildirimini Başvuru Merkezi aracılığıyla yapmalarında yarar olabilir. Tercihlerini İnternet üzerinden bireysel olarak yapacak adayların sorumluluğu kendilerinde olacaktır.

c) Tercih Formunun doldurulması: Adayların bu kılavuzu inceleyip yapacakları tercihleri ve sıralarınıbelirledikten sonra Tercih Formunu doldurmaları gerekir.

ektyer

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.