4.sınıf 2.dönem 2.trafik güvenliği sınavı 2015-2016

Adı-Soyadı: Sınıf – No:

OKUL ADI YAZINIZ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4 / A SINIFI TRAFİK GÜVENLİĞİ
2. DÖNEM 2. YAZILI SINAV SORULARI (TRAFİKTE ALINACAK ÖNLEMLER VE İLK YARDIM)
Soru 1. Aşağıdakilerden hangisi, hava koşullarından kaynaklanan trafik kazası nedenlerindendir?

A) Aşırı hız B) Aşırı yük ve yolcu
C) Aşırı hava sıcaklığı D) Aşırı yorgunluk

Soru 2. Kaldırımı olmayan bir yolda gece vakti yürümek zorundaysak hangisini yapmamalıyız?

A) Açık renkli elbiseler giymeliyiz.
B) Işığı yansıtan elbiseler giymeliyiz.
C) Bir el feneri kullanmalıyız.
D) Koyu renkli elbiseler giymeliyiz.

Soru 3. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yanlış bir bilgi verilmiştir?

A) Buzlu yollarda hızlı adımlarla yürümeliyiz.
B) Yağmurlu havalarda şemsiyelerimizi görüş açı-mızı engellemeyecek şekilde tutmalıyız.
C) Karlı ve sisli havalarda çatılarda oluşan buz sarkıtlarının altından yürümemeliyiz.
D) Sisli havalarda trafikteki araç sürücülerinin bizi kolaylıkla fark edebileceği giysiler giymeliyiz.

Soru 4. Aşağıdaki araçlardan hangisi yük taşıma aracı değildir?

A) Kamyon B) Traktör
C) Otobüs D) Kamyonet

Soru 5. Aşağıdakilerden hangisi, araçtan kaynakla-nan trafik kazası nedenlerindendir?

A) Aşırı sıcak hava B) Yağışlı hava
C) Buzlu yollar D) Lastik Patlaması

Soru 6. I. Servis aracıyla yolculuk,
II. Üzeri açık araçla yolculuk,
III. Yük üzerinde yolculuk,
IV. Otomobil ile yolculuk,
Yukarıda verilenlerden hangileri güvenli bir yolculuk değildir?

A) I – II B) II – III C) III – IV D) II – IV

Soru 7. Hangisi insan hatalarından kaynaklanan trafik kazalarının nedenlerinden biridir?

A) Dikkatsizlik B) Çamur
C) Viraj D) Sis
Soru 8. Aşağıdakilerden hangisi üzeri açık taşıtlarda veya yük üzerinde yolculuk yaparken oluşabilecek tehlikelerden değildir?

A) Alçaktan geçen elektrik tellerine takılmak.
B) Yol kenarındaki ağaç dallarına çarpmak.
C) Aracın ön camına kafasını çarpmak.
D) Yollarda bulunan kasisler nedeniyle araçtan düşmek

Soru 9. Aşağıdakilerden hangisi kaza nedeni olabilir?

A) Uykusuz araç kullanmak.
B) Yeşil ışıkta geçmek.
C) Kırmızı ışıkta durmak.
D) Trafik kurallarına uygun hızda gitmek.

Soru 10. Bir hastaya ya da yaralıya hastaneye götür-meden önce hemen yapılması gereken ilk müdahaleye ne ad verilir?

A) Ameliyat B) İlk Yardım
C) Muayene D) Sargı

Soru 11. Aşağıdakilerden hangisi, trafik kazalarında yayaya ait kusurlardan biridir?

A) Karşıya dikkatsiz geçme
B) Araç sürerken uyuma
C) Hatalı dönüş yapma
D) Aşırı hız yapma

Soru 12. Aşağıdakilerden hangisi kaza anında aranılan numaradır?

A) 156 B) 155
C) 112 D) 110

Soru 13. İlk yardımın amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tedavi etmek.
B) Hayat kurtarmak.
C) Muayene etmek.
D) Bozulan aracı tamir etmek.

Soru 14. Kaza anında 112’yi aradığımızda karşımıza hangi kurum çıkar?

A) Acil Yardım Merkezi B) Polis İmdat
C) Jandarma D) İtfaiye
Soru 15. Kaza anında ağır yaralanmalarda yaralıya kimler müdahale etmelidir?

A) İtfaiye memuru
B) Sağlık ekibi, ilk yardım eğitimi almış kişiler
C) Polis
D) Kazayı gören vatandaşlar

Soru 16. 112 Acil Yardım Merkezi arandığında aşağıdaki bilgilerden hangisi verilmez?

A) Kazayı görenler hakkında bilgi
B) Kısa, açık ve öz bilgi
C) Kaza yerinin adresi
D) Yaralının durumu ile ilgili bilgi

Soru 17. Aşağıdakilerden hangisi yanlış yapılan ilkyardım müdahalelerinin sonuçlarından değildir?

A) Yanlış müdahale sakatlıklara neden olabilir.
B) Yanlış müdahale yaralının hayatını kurtarır.
C) Yanlış müdahale ölüme neden olabilir.
D) Yanlış müdahale maddi kayba neden olabilir.

Soru 18. Aşağıdakilerden hangisinin ilk yardım çantasında bulundurulması şart değildir?

A) Plaster B) Makas
C) Pamuk D) İlaç

Soru 19. Bir kaza anında acil yardım numarasını arayan kişinin, kazayla ilgili vermesi gereken
bilgiler hangi seçenekte en uygun belirtilmiştir?

A) İsmini ve adresini vermelidir.
B) Kaza yapan araç sayısını söylemelidir.
C) Kazada yaralananların sayısını söylemelidir.
D) İsmini, kaza yapılan yerin adresini, yaralıların sayısını ve durumunu vermelidir.

Soru 20. Aşağıdakilerden hangisi küçük yaraların kapatılması amacıyla kullanılır?

A) Yara Bandı B) Çengelli İğne
C) Turnike D) Esmark Bandajı

Soru 21. Aşağıdakilerden hangisi kaza sonrasında yapılması gereken uygulamalardan biridir?

A) Kaza yerinde kalabalık yapmak.
B) Yaralıları kol ve bacaklarından tutarak taşımak.
C) Araç içinde sıkışan yaralıları çıkarmaya çalışmak.
D) 112 Acil Yardım Merkezi aramak.
Soru 22. Aşağıdakilerden hangisi doğru ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

A) Antiseptik solüsyon kullanarak yarayı temizlemek.
B) Açıktaki küçük yaraları yara bandı ile kapatmak.
C) Yaralı bölgeyi rastgele bir bezle sıkıca sarmak.
D) Yaralı yeri gazlı bez ile sarmak.

Soru 23. Aşağıdakilerden hangisi hafif yaralanmalardan biri değildir?

A) Çizik B) Kırık
C) Sıyrık D) Ezik

Soru 24. Damarlardaki kanın, herhangi bir nedenle vü-cut dışına çıkmasına ne denir?

A) Yaralanma B) Kırık
C) Kanama D) Şok

Soru 25. Aşağıdaki araçlardan hangisi trafikte geçiş üstünlüğüne sahiptir?

A)
Kamyonet

B)
Traktör
C)
Otobüs

D)
Ambulans
Not: Her soru 4 puandır.

Başarılar dilerim.
HAZIRLAYAN

ADINIZ SOYADINIZ
YAZDIR KULLAN TAMAMDIR

@ by Hür–MAN

4/A Sınıf Öğret.

CEVAP ANAHTARI

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
C D A C D B A C A B A C B A B A B D D A

21 22 23 24 25
D C B C D

Dokümanın Tam ve Görselli Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

− 2 = 7

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.