24 Ağutos Ehliyet sınav yerleri ve giriş belgesi açıklandı mı?

24 Ağutos Ehliyet sınav yerleri ve giriş belgesi açıklandı mı?  Ehliyet sınav yerleri ve giriş belgesi nereden açıklanacak?

24 Ağustos 2013 ehliyet sınavı takvimi hızla işliyor. 24 Ağustos Ehliyet sınav yerlerinin açıklanmasını bekleyen sürücü adaylarının gözü kulağı MEB’de. Ehliyet sınav yerleri ve giriş belgesi MEB ile eşzamanlı sorubak.com’da

EHLİYET SINAV YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

24 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak olan ehliyet sınavına 1996 doğumlular gün ve ay olarak doldurmuş olanlar A2 ve H sınıfı sürücü belgesi için kayıt yaptırabilirler. 1995 doğumlu olup gün ve ay olarak 19 yaşından gün almaları halinde B sınıfı ehliyet için başvuruda bulunabilirler. 1991 doğumlular ağır vasıta (c-d-e) sürücü belgesi için ve yaşını daha önce doldurmuş olanlar müracaat edebilir.
24 Ağustos 2013 sürücü belgesi sınav harçları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankasına yatırılacak.
24 Ağustos 2013 ehliyet sınav sonuçları açıklandıktan sonra 4 hafta sonra direksiyon sınavı yapılacaktır.
24 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak ehliyet sınav sonuçlarının açıklanma tarihi 03 Eylül 2013 tarihidir.  24 Ağustos 2013 ehliyet sınavından bir sonraki ehliyet sınavı 02 Kasım 2013 tarihinde yapılacak.
24 AĞUSTOS 2013 TARİHLİ EHLİYET SINAVINDA SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVINDA UYGULANAN KURALLAR;
1. Test kitapçıklarını kontrol ederek; eksik veya baskı hatası olanların değiştirilmesini isteyiniz. Cevap kağıdı üzerine yazacağınız yazı ve işaretlemelerde KURŞUN KALEMDEN başka kalem kullanılmaz. Size verilen cevap kağıdında yazılı olan T.C kimlik No’ su Adı, Soyadı, gibi bilgilerin size ait olup olmadığını kontrol ediniz. Adınıza yazılı cevap kağıdı bulunmuyorsa veya cevap kağıdınız kullanılmayacak şekilde bozuksa, size verilecek olan yedek cevap kağıdına, kimliğinizle ilgili bilgileri ve sertifika türünü salon başkanının açıklamalarına göre yazınız.
2. Yanınızda karalama kâğıdı, cep telefonu, çağrı cihazı, radyo vb. araçlar varsa salon başkanına sınav bitinceye kadar teslim edin.
3. CEVAPLARINIZ test kitapçığının kapağında belirtilen örnekte olduğu gibi yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kağıdındaki ilgili bölümü bularak işaretleyiniz. Hangi dersin sorularını cevaplandırıyorsanız cevap kağıdında bu derse ait kolonu işaretleyiniz. Yanlış karamalarınızı düzeltirken yuvarlağın içini temizce siliniz.
4. SORU SAYISI : Trafik ve Çevre Bilgisi: Sınavda 50 soru vardır. 35 soruya doğru yanıt vermeniz halinde 70 puan alarak sınavda başarılı olmuş sayılırsınız.
Motor ve Araç Tekniği Bilgisi : Sınavda 40 soru vardır. 28 soruya doğru yanıt vermeniz halinde 70 puan alarak sınavda başarılı olmuş sayılırsınız.
İlk yardım ve Sağlık Bilgisi: Sınavda 30 soru vardır. 21 soruya doğru yanıt vermeniz halinde 70 puan alarak sınavda başarılı olmuş sayılırsınız
Baraj her ders için ayrı ayrı 70 puan olup YANLIŞ cevap DOĞRU cevabı etkilemez.
SINAV SÜRESİ: Her Ders İçin 50 Dakika TOPLAM SÜRE: 150 DAKİKADIR (2,5 Saat)
5. Sınav süresince cevap kağıdınızın başkalarınca görülmesine izin vermeyiniz. Başkasının kağıdına bakmayınız. Bilgisayar ortamında KOPYA analizi yapılacağından bireysel ve toplu kopya çekildiği anlaşılan adayların sınavı geçersiz sayılır.
ÖNEMLİ NOT: Cep Telefonu İle Okula Gitmeyiniz. Sınav Esnasında Üzerinden Kapalı Dahi Olsa Cep Telefonu Çıkan Kursiyerlerin Sınavları İptal Edilmektedir. Mağdur Olmamanız İçin Sınava Cep Telefonu İle Gitmeyiniz.
Sınav 24 Ağustos Cumartesi Günü Saat 11.00’de başlayacak.
ÖNEMLİ UYARI : EN GEÇ 10:30’ DA OKULDA OLMANIZ GEREKMEKTEDİR.SAAT 11:00’ DA OKULUN KAPILARI KAPATILIYOR VE GEÇ KALANLAR KESİNLİKLE SINAVA ALINMIYOR

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.