2020 MTV hesaplama tablosu. İnternetten MTV ödemesi

2020 MTV hesaplama tablosu. İnternetten MTV ödemesi

2020 MTV NE KADAR OLDU?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2020 yılı artış oranı yüzde 12 olarak belirlendi.  Buna göre vergi, harç ve cezalardaki artış da yüzde 22,58 olarak tespit edildi.

Aracın tescil tarihi 01.01.2018’den önceyse aracın yaşı ve motor hacmine göre MTV hesaplanıyor. 01.01.2018 tarihi ve sonrasında tescili yapılan araçlar için ise yaş, motor hacmi ve aracın matrahına göre hesaplama yapılıyor.

MTV ne zaman ödenir?

İki taksit olarak her yıl ocak ve temmuz aylarında ödenebilmektedir. Son ödeme tarihleri her yıl 31 ocak ve 31 temmuz tarihleri olarak belirlenmiştir. Vergi dairelerindeki yoğunluk veya resmi tatiller dikkate alınarak bu son ödeme tarihlerinin birkaç gün uzatılması söz konusu olabilmektedir. İsteyen mükellefler, iki taksiti de aynı anda peşin olarak ödeyebilmektedir.
MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) / Bandrol ödemelerinizi birkaç adımda kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Araç vergi borcunuzu sorgulamak, hesaplamak ve ödemek için otomatik ödeme talimatı verebilir, ödeme takip derdinden kurtulabilirsiniz.
Hangi İşlemler Yapılır? 

• MTV ödeme

• MTV otomatik ödeme talimatı verme

MTV Ödemesinden Ücret Alınır mı?

MTV ödemeleriniz için herhangi bir ücret ödemezsiniz. ​​

Motorlu Taşıtlar Vergisi Nedir?

Aracın yaşı, koltuk sayısı ve doğaya salmış olduğu emisyon oranı gibi faktörlerin değerlendirilmesi sonrasında tespit edilen ve her yıl ödenen vergi ödemesine MTV yani Motorlu Taşıtlar Vergisi denir. Vergi Oranı ve tutarı her yıl Gelir idaresi başkanlığı tarafından hesaplanarak araç sahiplerinin ödeyeceği tutarlar belirlenir.​

Motorlu Taşıtlar Vergisi Ne Zaman Ödenir?

MTV Ödemeleri, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olacak şekilde 2 taksitte ödenir.​

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) Sorgulama ve Ödeme

PTT Güvencesiyle Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) Sorgulama ve Ödeme artık çok kolay!

Araç sahipleri ePttAVM, HGS Kurumsal, HGS Web ve Mobil Uygulamaları üzerinden Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) borçlarını da kolayca sorgulayabilecekler.

Plaka No ve Vergi Yılı bilgilerinizi girerek Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) borcunuzu kolayca sorgulayabilir ve ödemenizi hızlıca yapabilirsiniz.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.