2020 Burs İlanları

2020 BURS İLANLARI

2019-2020 öğretim yılında üniversiteleri kazanan adaylar nasıl burs alabilirim, burs sonuçları ne zaman açıklanıyor, burs veren kurumlar neler? Sorularına cevap arayarak burs araması yapmaya başladı.

2020 Burs veren bazı kurumlar, burs başvuru ve burs sonuçları tarihleri hakkında bilgiler şu şekilde;

  • Başbakanlık bursu: Devlet her yıl öğrencilere 250 TL burs yardımı yapıyor. Başvurular Eylül- Ekim ayları arasında e-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Genellikle sonuçlar Aralık ayında açıklanarak kazanan adaylar bursa bağlanıyorlar. Karşılıksız burs olarak veriliyor.
  • Toplum Gönüllüleri Vakfı: TOG Vakfı her yıl Eylül- Ekim ayları arasında internet sitelerinden başvuru ile yapılıyor. Genellikle bir ay içerisinde burs sonuçları bilgilerini sitelerinden duyurup, başvuruyu kazanan adayları mülakata çağırarak bursu kazanan adayları belirliyorlar. TOG vakfının diğer burslardan bir farkı daha var. Adaylardan haftada en az 4 saat toplumsal sorumluluk projesinde başarılı olma şartı aranıyor. İkinci olarak aranan şart Akademik Başarı. Her yıl ortalama 130 milyon burs dağıtıyorlar. Geçen yıl burs miktarı aylık 255 TL belirlenmişti. Karşılıksız burs olarak veriliyor.
  • Vehbi Koç Vakfı: 1969’tan bu yana ortalama her yıl 2000 lisans öğrencisine burs veriliyor. Sadece belirli üniversitelerde okuyan öğrencilere burs veriyorlar. Her yıl Eylül – Ekim ayları arasında başvurular Resmi İnternet siteleri üzerinden yapılıyor. Bir hafta içerisinde başvurudan geçen adaylar belirlenip, mülakata çağırıyorlar. Mülakatı da kazanan adaylar bursa bağlanıyor. Üniversite öğrencilerine en yüksek tutarda burs veren kurumlardan biridir. Burs alan kişinin Sosyal Sorumluluk Projelerine katılması şart koşuluyor. Burslar geri ödemesiz olarak veriliyor. Geçen yıl burs miktarı 625 TL’ydi.
  • Darendiller Vakfı: Her yıl Eylül ayında internet adresleri üzerinden başvuruları yapılıyor. Sonuçları Kasım ayı içerisinde açıklanıp kazanan öğrenciler bursa bağlanıyorlar. Geri ödemesiz burs olarak veriliyor.
  • Tübitak Bursu: Sınavda belli sıralamada yer alan adaylara 750 TL geri ödemesiz burs hakkı tanınıyor.
  • Kredi Yurtlar Kurumu Bursu: Hem kredi hem de geri ödemeli burslar veriyor Aynı öğrenci hem kredi hem geri ödemeli burstan yararlanamıyor. Geri ödemeli burs işe girdikten 2 yıl sonra taksitlerle belirlenerek geri ödeniyor.
  • Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı: Her yıl Eylül ayının sonunda internet üzerinden başvuruları kabul ederler. Genellikle Kasım ayında sonuçları açıklarlar. Belirledikleri adayları mülakata çağırıp, kazanan adayları bursa bağlarlar. Geçen sene burs miktarı 300 TL’ydi. Ailesi kırsal kesimde olan kişilere ayrıcalık tanınıyor.
  • Hacı Ömer Sabancı Vakfı: Bu vakıf sadece belli üniversite öğrencisi olan adaylara burs Her yıl Eylül ayında başvuruları çevrimiçi kabul edip kazanan adayları belirleyip, bursa bağlıyorlar. Bu vakıf bursları geri ödemeli olarak alma koşulu ile veriyor. Okul bittikten tam 12 ay sonra 24 ay taksitle ödemek koşulu ile burstan yararlanabiliyorsunuz. 2019 yılı burs miktarı 700 TL’ydi.
  • Fatih Gençlik Vakfı: Her yıl Eylül ayında online başvuruları kabul ederler. Sonuçları Ekim ayının başında açıklanıyor. Karşılıksız burs olarak veriliyor.
  • İstanbul Sanayi Odası: Bu vakıf sadece belli üniversite öğrencisi olan adaylara burs veriyor. Her yıl Eylül ayı içerisinde başvuruları kabul ediyor, Kasım ayı içerisinde sonucu açıklıyorlar. Bursları uygun adaylara, geri ödemesiz olarak veriyorlar. Geçen yıl burs miktarı 450 TL’ydi.
  • İstanbul Ticaret Odası: Her yıl Eylül – Ekim-Kasım ayları arasında online başvuruları kabul ediyorlar. Kasım ayı içerisinde adayları belirleyip bursa bağlıyorlar. Özel üniversite ve ikinci öğretim okuyan adayların başvuruları kabul edilmiyor. Burs geri ödemesiz olarak veriliyor. Geçen yıl burs miktarı 665 TL’ydi.
  • NEF Vakfı: Her yıl Kasım ayı içerisinde başvuruları internetten kabul edip, yine ay içerisinde adayları belirliyorlar. Karşılıksız burs olarak veriliyor.
  • Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı: Başvurular Eylül ayında şahsen yapılıyor. Üniversite öğrencisi dışında öğrencilere burs verilmiyor. Herhangi bir kurumdan burs alan adaylar burs alamıyor. Geri ödemesiz burs olarak veriliyor.
  • Alarko Eğitim Ve Kültür Vakfı: Her yıl Ekim ayında başvurular şahsen yapılıyor. İhtiyaç durumuna göre almaya hak kazanan adaylara karşılıksız burs Geçen sene burs miktarı 510 TL’ydi.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.