2017 PYBS bursluluk başvuru tarihleri

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 10 Haziran tarihinde saat 14.00 e gerçekleştirilecek.

5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 10 Haziran 2017 tarihinde Türkiye saatiyle saat 14.00’da, ÖDSGM tarafından yapılacaktır.

İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır.

5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların sınav başvurusu; 20 Mart – 14 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. 8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edeceklerdir. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktırin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca sınava katılmaları gerekmiyor, ancak bu öğrencilerin başvuru şartları ile ilgili belgelerini başvuru tarihlerinde okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

“İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı e-Kılavuz”unda yer alan başvuru şartlarını taşıyan tüm öğrenciler sınava başvuru yapabilecek. Okul müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca belgeler incelenecek ve şartları uygun olan öğrencilerin başvuruları elektronik ortamda onaylanacak.

Sınava katılan öğrencilerin bursluluk hakkını kazanıp kazanamadıkları 18 Temmuz tarihinde www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. Bu yıl yaklaşık 258 bin başarılı öğrenciye burs verilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı e-Kılavuzu için tıklayınız.

Kısa filmi izlemek için tıklayınız.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.