2016 YGS Sınavsız geçiş başvuru ücreti ne kadardır?

SINAV/SINAVSIZ GEÇİŞ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR VE NASIL YATIRILACAKTIR?
2016-ÖSYS’ye KKTC ve yurt içinden başvuran adaylardan;
 “YGS’ye girmek istiyorum.seçeneğini işaretleyenler 55,00 TL’yi,
 “Sınavsız geçiş hakkım var, YGS’ye girmek istemiyorum, sadece sınavsız geçişe başvurmak istiyorum.”seçeneğini işaretleyenler 15,00 TL’yi (Bu seçeneği işaretleyen adaylardan süresi içinde 15,00 TL ücreti yatırmayanlar sınavsız geçiş hakkı için yükseköğretim programı tercihinde bulunamaz.) Bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri TC kimlik numarasını ve sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekmektedir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabileceklerdir.
YGS-ye-Nasil-Hazirlik-YapilirSınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti ödeme işlemleri, 21 Ocak 2016 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.
Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, belirtilen sürelerde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile Türk Lirası olarak yatıracaktır. Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri geçersiz sayılacaktır ve sistemden silinecektir.

2016 ygs başvuru ücreti

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.