2016 YDS sınavı ne zaman yapılacak?

2016 YDS Ne zaman Yapılacak ?

KPSS’de yabancı dil içerikli puanların hesaplanabilmesi için memur adaylarının YDS’ye de girmeleri gerekiyor.

ydsyeniMemurlara belli oranlarda ek ücret artışı sağlayan YDS puanları nedeniyle yabancı dil bilen memurların sınav sürecini kaçırmamaları gerekiyor.

Başvuruları 03-15-Mart tarihlerinde gerçekleşen YDS sınavı 27 Mart 2016 tarihinde yapılacak ve sonuçları da 14 Nisan’da ilan edilecek.

İngilizce ve Almanca dışındaki bazı dillerden (örneğin Sırpça, Gürcüce, Çince vs) sonbahar döneminde sınav olmayacağı için sık kullanılmayan dilleri bilen adaylar ilkbahar dönemi YDS sınavını kaçırmamalı.

YDS sınavı özellikle iki grup için önemli. Birincisi KPSS’ye girip A grubundan tercih yapmak isteyen memur adayları. A grubu bildiğiniz gibi kariyer memurluğu yani üst düzey memurluk ve ileriki yıllarda da yükselme anlamı taşıyor.  A grubunda bazı puan türlerinin hesaplanabilmesi için YDS’ye girip net çıkarmak gerekiyor. YDS’yi unutan veya ihmal eden memur adayları hayallerini ertelemek zorunda kalabilirler.

YDS sınavından beklentisi olan başka bir grup da memur olup da dil tazminatı almak isteyenler. İyi derece yabancı dili olanlar YDS’den güzel bir puan alıp dil tazminatı almak istiyorlar. Eğitiminde kolej veya hazırlık geçmişi olanlar, Arapça bilen İlahiyat mezunları, dış ülkelerde bulunduğu için o dili bilenler amacına kolaylıkla ulaşabilirken, eğitim müfredatındaki İngilizce, Almanca gibi derslere güvenip bu sınava girenler ise hüsrana uğrayabiliyor. Çünkü sorular profesyonellere göre hazırlanmış, orta derecede dil bilenleri epey zorlayacak nitelikte.

Bu iki gurubun dışında da YDS’ye girenler mevcut. Yabancı dil bildiğinin ve ne derece bildiğinin kanıtı şeklinde CV’lerde yer alıyor YDS puanları. Ayrıca sırf kendini denemek için girenler veya akademik kariyer amaçlı girenler de bulunuyor.

YDS puanları 100 üzerinden hesaplanıyor. Doksan ile yüz arası A, Seksen ile Seksen dokuz arası B, Yetmiş ile Yetmiş dokuz arası C, Altmış ile Altmış dokuz arası D ve Elli ile Elli dokuz arası da E olarak değerlendiriliyor.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.