2014 TÜBİTAK Matematik Olimpiyatı Başvuruları

Başvuru Koşulları (*)

  • Matematik dalında yapılacak sınavlara, ülkemizdeki ve konuk statüsünde K.K.T.C.’deki ortaokulların 5., 6, 7. ve 8. sınıflarında okuyan  başarılı öğrenciler arasından okul yönetimlerince seçilecek en çok  10 öğrenci katılabilecektir
  • Öğrencilerin T.C. vatandaşı olmaları gereklidir.

Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatına,  başvurular Okul Müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Bireysel başvurular kabul edilmemektedir.

(*)

  • Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatının zorluk düzeyi, matematikte özel yetenekleri keşfetme amacı doğrultusunda belirlenmektedir. Bu nedenle, olimpiyat sınavlarının, gerek içerik, gerekse düzey bakımından, ortaokul öğrencilerinin girdiği diğer seçme ve giriş sınavlarından farklı olduğu bilinmelidir.
  • Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı, ortaokulların 5., 6., 7. ve 8. sınıflarına devam etmekte olan tüm öğrencilere açık olmakla birlikte, öğrencilerimizi istenmeyen türden bir başarısızlık duygusuyla karsı karsıya bırakmamak için, başvurularda bu içerik ve düzey farklılığının göz önünde bulundurulmasında yarar görülmektedir.TÜBİTAK – Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın sitesinde bulunan geçmiş sınav örneklerinin öğrenciler tarafından incelenmesinin sağlanması, bu açıdan yol gösterici olacaktır.
  • Başvurular 10 – 21 Mart 2014 tarihleri arasında alınacaktır.21 Mart 2014 tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Başvuru Yöntemi:
    • Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı iki aşamalı olarak yapılacaktır. Birinci Aşama Sınavları TÜBİTAK-BİDEB adına Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülecek ve başvurularhttp://sinav.anadolu.edu.tr/tubitak adresinden öğrencinin halen öğrenim gördüğü kurum müdürlüğünce  yapılacaktır.
    • Başvuru ücreti her aday için 10 TL olacaktır. Başvuru ücretleri sınav başvuru formları doldurulduktan sonra Vakıflar Bankası Anadolu Üniversitesi Sınav Başvuru Hesabı’na yapılacaktır. Detaylı bilgi sınav başvuru kılavuzunda yer alacaktır.
    • Okul Müdürlüklerinin sınava katılacak öğrencilerle ilgili istenilen bilgileri başvuru tarihleri arasında http://sinav.anadolu.edu.tr/tubitak adresinde yer alan formları doldurarak girmeleri gerekmektedir.
    • Programla ilgili ilan ve açıklamalar TÜBİTAK – BİDEB adına Anadolu Üniversitesi tarafından tüm ortaokullara duyurulacak ve http://sinav.anadolu.edu.tr/tubitak  vewww.tubitak.gov.tr  web adreslerinde ilan edilecektir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.