2014 SBS puanı nasıl hesaplanacak?

2014 SBS sınavı nasıl olacak?  2014 SBS yerleştirme nasıl yapılacak?  2014 liselere yerleştirme nasıl yapılacak?

2014 sbs sınavının nasıl yapılacağı ile ilgili henüz net bir bilgi yok. TEOG sınavı nasıl yapılacak?  Haberimizde sınav adının değiştiğini belirtmiştik.

2014 sbs puan hesaplama şekli,liselere yerleştirme ve tercih işlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili net bir bilgi yok.

2014 Teog sınav sistemi ile ilgili bilgileri surekli size sorubak sbs kategorisinde duyuracagiz

Bu  yıl uygulanacak yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, fen, matematik, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü derslerinden toplam 36 merkezî sınava girecek.

2014 SBS-TEOG PUANINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Geçiş dönemi olarak kabul edildiği için 5. sınıfta sınav yapılmayacak. Test usulü sınavlar, aralık ve nisan aylarında düzenlenecek. Değerlendirme ve sıralamanın her il için ayrı yapılması planlanıyor.

Başarı notunun ‘ortak sınav notlarının yüzde 60’ı, öğretmen kanaat notunun yüzde 40’ı’ şeklinde oluşturulacağı da kamuoyuna yansıyan bilgiler arasında.

Ancak eğitimciler, bu formüldeki ‘kanaat’ oranını yüksek buluyor ve bu yeni yaklaşımın öğrenci-öğretmen-veli arasında gerginlik oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Bakanlık, sistemin stressiz olacağını ifade ederken eğitimciler müfredat uyumsuzluğu, şişirilmiş notlar, güvenlik, sahte rapor alımı, öğretmen yetersizliği gibi birçok problemi beraberinde getireceği endişesi taşıyor.

Yeni sistemde şu anki 7. ve 8. sınıfların kaç sınava girip hangilerinden sorumlu olacakları konusu da muamma.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.